Reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța

Parteneri: Asociația Inima Copiilor și Asociația Dăruiește Aripi
Beneficiari: Principalii beneficiari ai proiectului sunt copiii nou-născuți din zona de sud-est a României care au nevoie de îngrijire medicală la standard europene în secția de terapie intensivă neonatală de la Constanța, precum și familiile acestora.
Localizare: Constanța
Buget: 5.850.000 lei
Anul lansării: 2016

Scopul proiectului:

Construirea unei structuri moderne și eficiente, adaptate numărului de pacienți din regiune și în concordanță cu cele mai înalte standarde din domeniul medical. Numărului de locuri va crește de la opt la 16 în unitatea de terapie intensive. În plus vor exista opt locuri pentru nou-născuții prematuri.

Problema:

Mortalitatea infantilă în zona de sud-est a Romaniei depășește 9,7 la 1.000, situându-se peste media națională și fiind de trei ori mai mare decât cea europeană. Secția de Nou-născuți a Spitalului Județean Constanța, care deservește o zonă geografică considerabilă, include două compartimente: unul de terapie intensivă nou-născuți și unul pentru prematuri. În secție sunt internați anual în jur de 900 de nou-născuți, iar două treimi dintre aceștia au nevoie de terapie intensivă. Secția îngrijește în permanență 15-20 de pacienți, în condițiile în care compartimentul de terapie intesivă are de fapt numai opt paturi normate iar condițiile sunt deplorabile. Alți circa 350 de pacienți sunt copii născuți prematur iar compatimentul care le este alocat este insuficient și impropriu. Secția nu a mai fost renovată de la inființarea spitalului, cu aproximativ 50 de ani în urmă, drept urmare, aici se întâlnește una dintre cele mai mari mortalități infantile, iar situatia continuă să se deterioreze.

Soluția:

Fundația Vodafone România susține proiectul de renovarea și modernizare a secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța prin dublarea sumei strânse în campania națională de strângere de fonduri, organizată de Asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi.

După renovare, Fundația Vodafone România va dota secția de neonatologie cu un sistem de telemedicină care va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului, să transmită informații medicale vitale, sau să organizeze videoconferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate.

Abonează-te la newsletter!

Primeşte pe e-mail noutăţile noastre ori de câte ori publicăm pe blog.

Nu ati completat numele. Introduceti o adresa de e-mail valida.

Felicitari, te-ai abonat la newsletter!

Acum vei fi la curent cu toate noutatile Fundatiei Vodafone Romania postate pe blog

Alătură-te
comunității