20 de ani de bine

Milioane de pași mici, mii de oameni fericiți, sute de voluntari inimoși, zeci de organizații susținute. Pentru noi înseamnă lucruri bune, făcute împreună. Hai să ne reamintim de cei 20 de ani!

Aruncă o privire

Înființăm

prima fundație corporativă de tip ONG în România, separată de operațiunile comerciale ale companiei și introducem, pentru prima dată în România, sistemul de deduceri salariale, prin care angajații contribuie cu donații lunare din salariu la programele fundației.

Susținem

primul program care oferă scaune rulante şi sisteme de poziţionare personalizate copiilor cu dizabilităţi motorii severe, inclusiv celor cu infirmitate motorie cerebrală, în vederea îmbunătăţirii independenţei personale şi calităţii vieţii.

Susținem

primele programe de terapie prin joc adresate copiilor spitalizați pe termen lung, care au nevoie de suport terapeutic și emoțional in Secția de Pediatrie din Spitalul Fundeni, la Institutul Onologic din Cluj și la Spitalul Municipal din Pașcani.

Reamenajăm

la Constanța „Casa Speranței”, o fostă creșă transformată în locuință socială pentru 25 de copii sero-pozitivi abandonați.

Implementăm

un proiect de integrare socială pentru 20 de tineri seropozitivi din Centrul de Plasament Vidra, pentru a-i învăța să trăiască independent și a-i ajuta să se integreze în societate.

Susținem

înființarea primelor centre de zi pentru școlari și preșcolari în cartierele marginașe din Sibiu.

Dezvoltăm

proiectul de integrare familială pentru 16 copii abandonați cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani, proveniți din centre de plasament din București și Giurgiu.

Implementăm

prima soluție de telemedicină din România, care permite folosirea serviciilor de date, transmiterea live a parametrilor medicali de la ambulanțele SMURD către unitățile de primiri urgențe din spitalele de urgență.

Lansăm

programul educațional „Bursele Vodafone pentru Liceu” prin care 153 de elevi din Bacău, Cluj, Iași și Vâlcea sunt susținuți financiar pe perioada celor 4 ani de învățământ liceal.

Lansăm

proiectul „Îngrijim împreună”, primul program de tip Hospice, îngrijire paliativă pentru pacienții cu boli incurabile și consiliere pentru familiile acestora.

Dăm viață

proiectului „Dreptul la spital”, care se încadrează în programul de finanțare al Fundației Vodafone România, în domeniul sănătății. Prin acest proiect, patru secții de maternitate și pediatrie din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget și Lugoj (județul Timiș) au primit echipamente medicale specifice.

Lansăm

primul program de voluntariat pentru renovarea și construcția de locuințe sociale. În mai 2007, 80 de voluntari Vodafone renovează un cămin de nefamiliști cu 11 apartamente în localitatea Oarja, județul Pitești.

Construim

10 locuințe sociale în Cluj-Napoca cu ajutorul a 300 de voluntari, angajați ai Vodafone România. Cele 10 case au fost construite într-un timp record de 6 zile, între 23-28 iunie 2008.

Se naște

proiectul „O șansă pentru viață” - campanii mobile de donare de sânge: 756 de sesiuni de donare de sânge adresate publicului larg, companiilor și instituțiilor și 4 campanii de informare, în 10 ani.

Renovăm

Secția de oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” din Bucureşti. Aceasta este igienizată, redecorată şi dotată cu mobilier pentru a îmbunătăţi condiţiile de spitalizare.

Organizăm

un serviciu integrat și gratuit de îngrijire la domiciliu pentru 524 persoane vârstnice din județul Bacău.

Dezvoltăm

programul „Voluntar de Profesie”, pentru persoane care doresc să își întrerupă activitatea profesională și să lucreze pentru o perioadă la proiecte dezvoltate de ONG-uri din România în domeniile sănătății, educației și serviciilor sociale.

Lansăm

„Scrisori pentru Moș Crăciun”, proiectul de voluntariat care a atras cei mai mulți voluntari și a provocat cel mai mare entuziasm, atât în rândul angajaților Vodafone, cât și al tuturor celor 124 de copii defavorizați incluși în program.

Finanțăm

construcția primului Centru de excelență în tratarea cancerului la copii la Clinica de Oncopediatrie „Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde copiii bolnavi din întreaga țară beneficiază de analize de biologie moleculară și citogenetică, care permit diagnosticarea în profunzime a tipologiilor de cancer și stabilirea unui tratament eficient, în funcție de grupurile de risc.

Susținem

Jocurile Naționale si Olimpice - „Special Olympics România 2011” unde au participat 2.100 de sportivi cu dizabilitați intelectuale.

Lansăm

„Connecting for Good”, cel mai amplu program din țara noastră ale cărui proiecte folosesc tehnologia pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor şi a genera schimbarea în societate. S-au derulat până în acest moment 55 de proiecte în beneficiul a peste 40.000 de persoane.

Inaugurăm

secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi, la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” din Bucureşti - cea mai modernă secţie de acest fel din sud-estul Europei, pentru a da cât mai multor copii şansa la tratament şi la viaţă.

Participăm

la reabilitarea centrului de formare pentru intervenții în situații de urgență din Tîrgu Mureș, pentru a crea un centru modern de instruire a personalului medical, de comandă și control, care intervine în situații de urgență.

Organizăm

prima ediție a programului „Fondul pentru Fapte bune”, un program de finanțare pentru proiecte menite să aducă o schimbare reală, în domeniile educație și sănătate.

Finalizăm

renovarea și dotarea Centrului de Transfuzie Sanguină din București, cel mai mare centru de transfuzii din țară în cadrul proiectului „O şansă pentru viaţă” – Renovarea centrelor de transfuzii sanguine locale.

Lansăm

„Caravana Mobilității”, proiect care se adresează persoanelor cu dizabilități motorii, punându-le la dispoziție un atelier mobil de scaune rulante, sesiuni de instruire și activități sportive pentru copii și adulți in localități izolate din județele Alba, Bacău, Constanța, Neamț și Tulcea.

Finanțăm

achiziționarea de echipamente medicale și de mobilier specific pentru dotarea noii Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Acest proiect se încadrează în strategia fundației de finanțare a programelor care îmbunătățesc actul medical în România.

Ajutăm

la crearea unui sistem de telemedicină pentru 90 de copii insulino-dependenți. Acesta permite monitorizarea la distanță a glicemiilor, în timp real, cu ajutorul unor dispozitive de dimensiuni mici, wireless și posibilitatea de accesare a acestora prin platforme web, atât de către familie, cât și de către un profesionist medical.

Lansăm

programul „Investiţie în Mediul Rural”, care desfășoară proiecte cu accent pe educație și refacere comunitară, menite să aducă normalitatea în viața comunităților sărace din mediul rural.

Finanțăm

achiziționarea unui sistem de neuro-navigație pentru Secția de neurochirugie la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” din Bucureşti.

Susținem

dezvoltarea aplicației mobile „Leul Curajos”, care digitalizează sistemul complex de evaluare și monitorizare a copiilor bolnavi de cancer. Aplicația mobilă îi ajută pe micii pacienți să își îmbunătățească percepția față de boală și de procedurile medicale, cu ajutorul unor jocuri terapeutice.

Lansăm

Caravana „Fii pregătit!”, un centru mobil de instruire a populației și a personalului SMURD. Centrul oferă gratuit cursuri de prim ajutor și de pregătire a populației pentru dezastre.

Lansăm

„Conexiune pentru îngrijire și compasiune”, proiectul prin intermediul căruia au fost dotate două camere speciale (Tech Room) cu echipamente din domeniul tehnologiilor informatice şi mobile de ultimă generaţie. Aici, copiii cu afecțiuni oncologice și boli amenințătoare de viață participă la sesiuni de terapie prin joc şi mişcare și la sesiuni educaţionale online.

Începem

lucrările de renovare la Secția de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța, care va fi modernizată după modelul celei de la „Maria Sklodowska Curie” din București.

Împlinim

20 de ani de activitate, cu 1.104 de programe derulate, 706 de ONG-uri partenere din întreaga țară, 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic - și 28 milioane de euro buget total.