Telemedicină și copilul insulinodependent

de: Fundația Vodafone România august 28, 2018

Proiect: Telemedicină și copilul insulinodependent.Big Data si Machine Learning în sprijinul îmbunătăţirii calităţii vieţii şi sănătăţii copiilor cu diabet tip 1 insulino-dependent
Partener: Asociația Sprijin pentru Diabet
Beneficiari: Copii cu diabet zaharat de tip 1, insulinodependenți
Localizare: Național
Anul lansării: 2018
Buget: 414.000 lei

Scopul proiectului:

Modernizarea și eficientizarea managementului diabetului insulinodependent prin intermediul unei aplicații dedicate, care folosește diferiți algoritmi Machine Learning

Problema:

Tratarea diabetului copilului insulinodependent se bazează în special pe cunoştinţele pe care părinţii le dobândesc în scurta perioadă de instruire pe care o au în timpul internării în spital cauzată de diagnosticare. La momentul actual, există în România doar câteva centre medicale în care se pot oferi aceste “instrucţiuni de folosire”, iar informaţia pe care acestea o comunică părinţilor este, de multe ori, minimă şi neadaptată nevoilor micului pacient, facandu-se, pe scurt, o încercare de adaptare a pacientului la afecţiunea medicală şi nu invers si schimbarea totală a stilului de viaţă a tuturor celor implicaţi (atât a micului pacient cât şi a întregii familii) cu nenumărate impuneri şi restricţii.

Soluția:

Folosirea tehnicii moderne de tipul Inteligentei Artificiale pentru captarea, stocarea și prelucrarea statistică a datelor provenite de la sistemele de telemedicină ale copiilor beneficiari ai Centrului de Telemedicina, si  crearea  posibilitatii unor tratamente personalizate si dinamice, precum si generarea unui set de reguli pentru gestionarea unor situatii  de urgenta des intalnite in viata pacientilor cu diabet zaharat insulinodependent.

Rezultate estimate:

50 de beneficiari noi, insulinodependenți, vor fi înrolați în sistemul de telemedicină si vor beneficia de îngrijire medicală de calitate

50 de părinți vor dobândi noțiuni esențiale legate de managementul diabetului.

o aplicație dedicată managementului dinamic al diabetului insulinodepedent, care are ca scop un management personalizat, predictiv

Tratamentul pentru 200 de copii insulino-dependenți va fi gestionat, în premieră, cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Lasă un comentariu

Toate campurile marcate cu (*) sunt obligatorii iar adresa de mail nu va fi publicata.

Ultimele comentarii:

Alătură-te