Tinere Talente • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Educație

Tinere Talente

Parteneri

Fundația Principesa Margareta a României

Localizare

București

Anul lansării

2013

Beneficiari

“Tinere Talente” susține muzicieni și artiști plastici din familii cu venituri mici, prin burse de studiu, acțiuni de promovare și de mentorat.

Problema identificată

Talentul are nevoie nu doar de multă muncă, ci și de sprijin financiar pentru a se susține, perfecționa și desăvârși. De aceea, tinerii artiști ce provin din familii sărace, oricât a fi de talentați, ambițioși și plini de vise, pornesc la drum cu mult mai puține șanse de reușită decât copiii cu posibilități materiale.

Sprijinul comunității poate fi decisiv pentru viitorul acestor copii și poate face diferența între succes și mediocritate, între un talent irosit și un potențial împlinit în beneficiul întregii societăți

Fundația Principesa Margareta a României mobilizează resurse din comunitate, atât financiare cât și umane, pentru ca tineri muzicieni și artiști plastici din familii defavorizate să se bucure de burse de studiu generoase, ocazii de promovare și învățare, mentori și modele din comunitate.

Soluția

Fundația Vodafone România sprijină financiar proiectul “Tinere Talente” al Fundației Principesa Margareta a României, pentru ca 34 de tineri talentați să poată primi în 2016 burse de studiu și numeroase oportunități de promovare și învățare. Parteneriatul dintre cele două fundații în acest proiect a început în 2013, iar de atunci alți 66 de tineri au beneficiat de burse în cadrul programului.

“Tinere Talente” se adresează copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază pe parcursul anului la școlile și universitățile de artă și muzică din țară și care provin din familii cu posibilități materiale reduse, punându-i astfel în dificultatea de a-și dezvolta, perfecționa și promova potențialul artistic.

Tinerii primesc burse de studiu anuale de până la 2000 de euro, menite să acopere costurile materialelor și instrumentelor necesare studiului și dezvoltării artistice, achitarea taxelor de participare la cursuri și concursuri naționale și internaționale.

Pe lângă faptul că sunt sprijiniți financiar, tinerii au șansa de a interacționa cu artiști consacrați în domeniul artistic ales, prin intermediul sesiunilor lunare de discuții și al atelierelor de creație organizate de Fundația Principesa Margareta a României cu sprijinul unor profesori și artiști de seamă.

De asemenea, tinerii sunt invitați și încurajați să își expună lucrările și să își facă cunoscut talentul în cadrul a numeroase evenimente organizate de inițiatorii proiectului special pentru bursieri. În fiecare an, tinerii artiști fac schimb de idei și produc un spectacol interdisciplinar original în cadrul taberei de creație de la Tescani

Scroll to Top