Tehnologie pentru copiii cu deficiențe de auz 2 • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate

Tehnologie pentru copiii cu deficiențe de auz 2

Parteneri

Asociația Smiling Faces

Localizare

Național

Buget

405.000 lei

Anul lansării

2017

Beneficiari

Copii cu diferite deficiențe de auz sau boli cronice otice și aparținătorii acestora.

Scopul Proiectului

Asigurarea tratamentului chirurgical pentru copii diagnosticați cu diferite grade de surditate.

Problema identificată

Datele statistice arată că în Romania 3 din 1.000 de copii se nasc cu surditate, iar vârsta la care se depistează cel mai frecvent hipoacuzia variază între 3 și 5 ani.

Odată cu începerea „Programului național de testare auditivă a nou-născuților”, prin care toți bebelușii născuți în spitalele de stat din România vor beneficia în prima lună de viață de un control auditiv gratuit, se așteaptă și o creștere importantă a numărului de copii detectați cu afecțiuni auditive la nivel național.

Soluția

Dotarea secției de ORL din cadrul Spitalului de Copii Doctor Victor Gomoiu din București cu aparatură chirurgicală performantă și implementarea unei soluții tehnologice care permite supervizarea intervențiilor chirurgicale complicate din sala de operații de către un chirurg supraspecializat, aflat la distanță.

Rezultate

Accesul rapid către diagnosticul și tratamentul surdității pentru aproximativ 800 de copii din toate colțurile tării (aceștia au fost investigați în regim de spitalizare de zi, ambulator sau internare continuă pentru diferite suspiciuni ale deficientelor de auz sau/și boli cronice otice).

Dintre acestia, peste 450 de copii au beneficiat de controale otomicroscopice performante și peste 88 de copii au suferit intervenții chirurgicale în cadrul blocului operator.

Peste 1.500 de aparținători ai copiilor (părinți, bunici etc) și medici pediatri/de familie/ specialiști audiologi au primit informații despre hipoacuzie și tratamentul acesteia.

Scroll to Top