Tehnologie pentru copiii cu deficiențe de auz 1 • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate

Tehnologie pentru copiii cu deficiențe de auz 1

Parteneri

Asociația Smiling Faces

Localizare

Național

Buget

180 000 lei

Anul lansării

2005, 2016

Beneficiari

Copii suspecți de hipoacuzie și aparținătorii acestora

Scopul Proiectului

Educarea populației în vederea conștientizării necesității efectuării screeningului auditiv postnatal, testărilor audiologice performante și stabilirii unui eventual diagnostic de surditate la copil, precum și necesitatea urmarii unui tratament corespunzător.

Problema identificată

Datele statistice arată că 3 copii din 1.000 se nasc cu surditate

Doar 17 maternitati din Romania dețin aparatura necesară pentru a asigura testarea auzului bebeluşilor după naştere. Copiii cu deficienţe de auz nu sunt depistaţi timpuriu si nu beneficiază de tratamentul necesar.
În Romania, vârsta la care se depistează cel mai frecvent hipoacuzia variază între 3 și 5 ani. Absenţa auzului limitează accesul copilului la lume, afectându-i întreaga dezvoltare cognitivă.

Soluția

Înființarea unui Laborator de Audiologie în cadrul Secţiei ORL a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu pentru testarea auzului nou-născuţilor şi copiilor la standarde performante, diagnosticarea de precizie a hipoacuziei de la vârste foarte mici şi îndrumarea pentru tratamentul ulterior.

O diagnosticare timpurie şi o protezare corespunzatoare pot asigura o dezvoltare verbală, cognitivă şi emoţională absolut normală pentru copiii cu deficienţe de auz.

Rezultate

507 pacienţi, cu vârste cuprinse între câteva zile şi 18 ani, au beneficiat de testări auditive realizate cu aparatura performantă achiziţionată.
Mai mult de 2000 de persoane au fost informate cu privire la diagnosticul de hipoacuzie
100 de medici au primit materiale si informaţii despre serviciile oferite în cadrul proiectului.
Stabilirea unei proceduri de colaborare între medicii din maternităţi sau medicii de familie, medicii ORL şi specialiştii audiologi

Scroll to Top