Tehnologie pentru copii cu boli grave • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate

Tehnologie pentru copii cu boli grave

Parteneri

Asociația Little People România

Localizare

Cluj, Constanta, Iași, Târgu Mureș, Timiș

Buget

314.175 lei

Anul lansării

2015

Beneficiari

Copiii și tinerii internați în secțiile de oncologie.

Scopul Proiectului

Realizarea unor aplicații mobile prin care copiii și tinerii internați în secțiile de oncologie pot înțelege mai bine procedurile medicale care îi ajută să se însănătoșească.

Problema identificată

Dificultățile zilnice, temerile, durerile, procedurile medicale invazive și o multitudine de întrebări și de nevoi cu care se confruntă copiii și tinerii internați în secțiile de oncologie.

Soluția

– o aplicație mobilă care să permită digitalizarea chestionarului programului zilnic de suport al pacienților („Nu mi-e frică!”), prin transpunerea în format electronic a sistemului complex de evaluare și monitorizare;
– crearea unor jocuri terapeutice, în cadrul aplicației mobile, prin care copiii și adolescenții își pot îmbunătății percepția față de boală, pot înțelege mai bine procedurile medicale și reacția la tratament, fiind ajutați să treacă mai ușor peste starea medicală în care se află.

Rezultate

Prima aplicație mobilă pentru pacienți oncopediatrici din România
2.300 de copii și adolescenți bolnavi de cancer, cu vârstă cuprinsă între 6 și 15 ani înregistrați în aplicația mobilă, internați în 9 secții de oncopediatrie din Cluj, Timișoara, Iași, Târgu Mureș și Constanța.
3.100 de aparținători vor răspunde la chestionarul pentru părinți disponibil în cadrul aplicației.

Resurse

– 3 psihologi
– 19 tablete și cartele de internet

Scroll to Top