Task Force COVID-19 • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate

Task Force COVID-19

Parteneri

Code 4 Romania, ING Bank România, Romanian-American Foundation

Localizare

Național

Buget

96.400 de lei

Anul lansării

2020

Beneficiari

Întreaga populație a României

Scopul Proiectului

Proiectele dezvoltate de Code 4 Romania au avut încă de la început un scop comun și anume definirea unor soluții și implementarea lor, disponibile național și de ajutor fiecărui român care, aflat în contextul pandemiei COVID-19, a urmărit să se informeze corect, să afle cum poate avea cel mai bine grijă de el și de cei din jur și cum să se implice activ.

Problema identificată

Contextul pandemic a provocat un lanț de situații care au pus în dificultate continuarea chiar și a activităților de zi cu zi. Informarea referitor la starea națională a devenit un maraton al surselor deopotrivă oficiale, cât și neverificate. Mai mult decât atât, simplul dozaj al informațiilor zilnice părea să devină un lucru greu de făcut, din moment ce toate platformele de știri și toate canalele principale de televiziune transmiteau în proporție foarte mare doar informații referitor la pandemie. Noul curs al vieții cotidiene a fost, de asemenea, un lucru care a adus în discuție un set de reguli, greu de urmărit, de înțeles și implementat. Era nevoie de o sursă care să explice cât mai clar ce este de făcut pentru a menține protecția personală și a celor din jur, prevenția și confortul psihic. De asemenea, în proximitatea acestor probleme, începea să-și facă loc dificultatea unor segmente de oameni, aflate în izolare, de a-și asigura nevoile de bază, alimentare și medicale.

Soluția

Dezvoltarea unor soluții IT de tipul pagini web care să ofere posibilitatea oamenilor să rezolve probleme legate de informare, ori de implicare civică, în timp ce rămân în siguranță din punct de vedere psihic, cât și fizic. Filtrarea informațiilor oficiale și concentrarea datelor referitoare la efectele COVID-19 au venit ca un ajutor național implementat astfel încât să fie la îndemâna oricărei categorii de vârstă.

Proiecte

Scroll to Top