Împreună pentru Sănătate • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate

Împreună pentru Sănătate

Parteneri

Asociația M.A.M.E., Code for Romania

Localizare

Național

Buget

335.800 lei

Anul lansării

2021

Beneficiari

Pacienți diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave, care au nevoie de consiliere și îndrumare în soluționarea diverselor probleme întâmpinate pe parcursul stării de boală.

Problema identificată

Afecțiunile grave costă. Aici, în România, pe lângă grija unui diagnostic dur, mulți oameni sunt nevoiți să poarte după ei și grija tratamentelor costisitoare, a investigațiilor obligatorii, a transportului și a cazării în centrele medicale, pe care, de cele mai mult ori, sunt nevoiți să le amâne deoarece nu le pot plăti. Concluzia la care a ajuns Asociația M.A.M.E. în urma interacțiunii cu peste 10.000 de pacienți care au fost nevoiți să întrerupă tratamentele din cauza unei situații financiare dificile.

Soluția

impreunapentrusanatate.ro, o platformă care pune la dispoziția bolnavilor oncologici și a celor cu afecțiuni grave, atât adulți cât și copii, informații și îndrumare pentru accesarea unor servicii medicale de care aceștia au nevoie, oferite de clinici și spitale din țară și din străinătate, dar și consiliere pentru strângerea de fonduri pentru plata unor investigații, intervenții sau tratamente care nu pot fi efectuate în România sau care nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Totodată, platforma conectează pacienții si aparținătorii acestora cu persoane din țară sau din străinătate dispuse să le ofere găzduire în vecinătatea unităților medicale în care își  efectuează tratamentele. Nu în ultimul rând,  platforma asigură suport în soluționarea altor tipuri de nevoi precum găsirea de medicamente, asigurarea transportului casă – spital pentru pacienți sau traducerea unor documente medicale, dar și un ghid despre accesarea și decontarea serviciilor medicale în România și în străinătate și informații la zi din domeniul sănătății.

Astfel, platforma le dă posibilitatea pacienților oncologici și cu afecțiuni grave să identifice cele mai bune opțiuni de tratament, oferind acces la informații despre peste 400 de clinici și spitale de stat sau private, din mai multe de 20 de țări din Europa, America și Asia. Acestea sunt grupate pe patru categorii (oncologie, hematologie, radioterapie și transplant medular), cuprinzând informații despre serviciile medicale puse la dispoziție în cadrul fiecărei secții, date de contact ale specialiștilor, opțiuni de cazare în apropierea spitalelor, transportul de la aeroport. Platforma conține și o listă a ONG-urilor care pot veni în sprijinul pacienților cu diverse servicii gratuite.

impreunapentrusanatate.ro este disponibilă în limbile română și engleză și are secțiuni dedicate celor aflați în nevoie și celor care pot oferi ajutor.

Rezultate

Rezultatele așteptate în primul an de utilizare:
  • 25.000 de accesări ale platformei
  • 1.500 de solicitări de ajutor
  • 500 de familii beneficiare
  • cel puțin 200 de solicitări rezolvate
  • cel puțin 200 de persoane care își pun la dispoziție locuințele
  • 300 de clinici și centre care primesc pacienții referiți
  • cel puțin 300 de cazări oferite
  • peste 1.500 de ore de voluntariat peste realizate de voluntari
  • aproximativ 60.000 de susținători informați – spitale, instituții, ONG-uri, publicul larg

Beneficiile platformei Împreună pentru Sănătate

Identificarea clinicilor și spitalelor din țară și din străinătate, unde pacienții pot efectua tratamentele și intervențiile chirurgicale.

Găsirea unor soluții de cazare și transport, în țară sau în străinătate pentru pacienți.

Strângerea de fonduri pentru plata investigațiilor și tratamentelor ce nu sunt decontate de CNAS.

Soluționarea altor nevoi apărute pe perioada de confruntare cu boala

Demo platformă

Podcast

Scroll to Top