Hidroterapie pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate, Servicii Sociale

Hidroterapie pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii

Parteneri

Mihai Neşu Foundation

Localizare

Oradea

Buget

67.500 lei

Anul lansării

2016

Beneficiari

Copii cu dizabilităţi neuromotorii cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani

Scopul Proiectului

Oferirea de sesiuni de hidroterapie esenţială dezvoltării copiilor cu dizabilităţi neuromotorii

Problema identificată

Conform DGASPC Bihor numărul copiilor cu dizabilităţi neuromotorii din judeţ se ridică la 1.054. Pentru a se putea recupera, acești copii au nevoie de terapie fizică permanentă. În condiţiile în care o şedinţă de terapie particulară costă între 35 şi 70 de lei, cheltuielile lunare cu astfel de tratamente ajung să fie foarte mari pentru orice familie.

Mulți copii provin din familii fără posibilități financiare, unele monoparentale, în care singurele venituri sunt reprezentate de pensia de handicap a copilului şi ajutorul de însoţitor permanent pe care îl primește mama. Din aceste venituri părinţii nu reușesc să acopere costurile cu terapiile, astfel că, majoritatea acestor copii nu au șanse reale de recuperare.

Soluția

Fundaţia Mihai Neşu a înfiinţat un centru de recuperare în care aceşti copii să poată să beneficieze pe termen lung şi de terapiile de bază. Acestea sunt cele mai eficiente pentru îmbunătăţirea abilităţilor lor neuromotorii. Hidroterapia, alături de kinetoterapie şi de terapia ocupaţională, este un pas important pentru aceşti copii care trebuie să facă eforturi zilnice pentru a obţine abilităţi care pentru orice copil sănătos sunt de la sine înțelese.

În cadrul proiectului, timp de un an de zile, 45 de copii beneficiază în fiecare lună de 120 de şedinţe de terapie prin înot. De asemenea, achiziţionarea unui elevatorul de bazin ușurează accesul copiilor la ședintele de hidroterapie.

Rezultate

Copiii au diagnostice diferite, cu grade de severitate diferite, iar rezultatele evoluției lor depind de mai mulţi factori: terapii, alimentaţie, mediul de acasă. Progrese făcute de copii pot fi mai rapide sau mai lente, dar cel mai important este ca ele se văd în deprinderile pe care copiii şi le însuşesc, de exemplul mersul sau înotul independent. Cele 3-4 ore de mişcare şi stimulare pe săptămână reprezintă şansa lor de recuperare.

Scroll to Top