Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate

Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți

Parteneri

Asociația M.A.M.E.

Localizare

Național

Buget

542.808 lei

Anul lansării

2014

Beneficiari

Pacienți adulți diagnosticați cu afecțiuni grave

Scopul Proiectului

Oferirea de consultanță și alocarea numerelor scurte de SMS pentru pacienți cu boli grave care apelează la metoda de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile unor intervenții chirurgicale / tratamente medicale ce pot fi efectuate DOAR în străinătate.

Problema identificată

Adesea, pacienții diagnosticați cu boli grave au nevoie de tratamente sau intervenții chirurgicale costisitoare, care nu pot fi realizate în România. Cei mai mulți pacienți, aflați în imposibilitatea susținerii costurilor pe care le implică tratamentele, apelează la organizații neguvernamentale pentru sponsorizări.

Soluția

Organizarea unor campanii de strângere de fonduri din care să se poată acoperi costul tratamentelor. Asociația M.A.M.E. gestionează alocarea numerelor scurte de SMS 8824 și 8826 pentru cazuri individuale ale unor adulți care suferă de boli grave și care au nevoie de intervenţii medicale ce nu pot fi efectuate în România. M.A.M.E. coordonează solicitările de obținere a unui număr de donație SMS (documente, consultantă, monitorizare, raportări etc.) și oferă suplimentar consiliere și suport pentru strângerea de fonduri și prin alte metode.

Rezultate

Mecanismul de donații prin SMS oferă o șansă în plus la viață bolnavilor care nu pot fi tratați în țară. În perioada 2013 – 2018 rezultatele proiectului au fost:

  • 800.000 de euro au fost strânși din donații pentru tratarea la clinici din străinătate a unor pacienți cu boli grave;
  • 500.000 de persoane au fost informate cu privire la serviciile oferite în cadrul acestui proiect;
  • 400.000 SMS-uri au fost trimise de donatori, abonați ai rețelelor mobile;
  • 1.023 de persoane au beneficiat de servicii de informare și îndrumare privind accesarea unor servicii socio-medicale din țară și din străinătate;
  • 300 de pacienți au beneficiat de sprijin financiar prin intermedierea sponsorizărilor oferite de firme și companii;
  • 47 de pacienți cu boli grave au beneficiat de alocarea unui număr de SMS;
  • 25 pacienți cu boli grave au beneficiat de redirecționarea unor sume nefolosite de beneficiarii campaniilor de strângere de fonduri prin SMS.
Scroll to Top