EVA Facial Mouse • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Servicii Sociale

EVA Facial Mouse

Localizare

Național

Buget

90.000 de lei

Anul lansării

2018

Beneficiari

Persoane cu dizabilități (dobândite din naștere sau prin accident – amputați, pacienți cu scleroză, distrofii, paralizie etc), care nu iși pot folosi mâinile.

Scopul Proiectului

Găsirea unei soluții care să le permită persoanelor cu dizabilități să dobândească un anumit grad de independență și intimitate.

Problema identificată

Există un număr mare de persoane cu dizabilități care sunt condamnate la o viață de multe ori izolată. Ei depind de rude pentru activitățile de zi cu zi și nu au niciun grad de independență, niciun moment de intimitate. Aceste persoane au tendința de a căuta alți oameni cu același diagnostic cu care să socializeze.

Soluția

EVA Facial Mouse, o aplicație gratuită care le permite persoanelor cu dizabilități și să navigheze pe diverse dispozitive Android.

Cum funcționează?

Aplicația folosește camera dispozitivului pentru a capta fața (se poziționează paralel cu fața, pe un suport, la o distanță de aproximativ 30 cm). Citește mimica feței și permite userului să controleze pointerul pe ecran.

Beneficii

  • Persoanele cu dizabilități se pot descurca singure (fără ajutorul altor persoane) să utilizeze telefonul / tableta: să sune, să trimită mesaje, să navigheze pe internet etc.
  • Acces la Social Media / Relaționare cu alți semeni – fie că este vorba despre alți oameni cu dizabilități sau oameni care nu au vreo dizabilitate.
  • Intimitate – nu mai este nevoie de un intermediar pentru a afla o informație (poate jenantă) sau pentru a conversa cu o altă persoană.

Important

  • Multe persoane se feresc să acorde aplicației acces la funcțiile telefonului mobil (camera, deblocare etc), dar fără acest acces aplicația nu funcționează.
  • Aplicația are nevoie de un terminal cu sistem de operare Android 4.1 sau mai avansat
  • Pentru a putea scrie cu ajutorul aplicației trebuie instalat un anumit tip de tastatură – Google Keyboard
  • Nu este compatibilă cu majoritatea jocurilor și cu unele browsere (Google Chrome e recomandat)
  • Aplicațiile Maps, Earth și Gallery funcționează cu limitări
  • Nu poate fi folosită simultan cu alte aplicații care folosesc camera.

Descarcă aplicația acum

Ariel prezintă EVA Facial Mouse

Florin primește un mesaj de mulțumire

Prințesa Urbană primește un mesaj de mulțumire

Chinezu primește un mesaj de mulțumire

Scroll to Top