Echipament performant pentru Spitalul Grigore Alexandrescu • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate

Echipament performant pentru Spitalul Grigore Alexandrescu

Parteneri

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Localizare

București

Buget

225.000 lei

Anul lansării

2014

Beneficiari

Copii, pacienți ai spitalului Grigore Alexandrescu

Scopul Proiectului

Dotarea Compartimentul de Cardiologie, Secția Pediatrie II a Spitalului Grigore Alexandrescu cu un ecocardiograf nou și performant.

Problema identificată

Vechiul ecocardiograf din dotarea departamentului de cardiologie pediatrică al Spitalului Grigore Alexandrescu a fost folosit intensiv, cu rezultate foarte bune, încă din 1997. La începutul anului 2014 ecocardiograful s-a defectat iremediabil, afectând grav activitatea departamentului și posibilitățile de diagnoză și tratament ale copiilor internați: nou-născuți cu malformații grave cu risc vital, copii operați pe cord care aveau nevoie de controale periodice sau copii care urmau să fie supuși unor intervenții chirurgicale cardiace.

Situația creată era deosebit de gravă, având în vedere că numărul de specialiști în cardiologie pediatrică este oricum foarte mic, iar în București există doar două centre în care pot fi evaluați copii cu probleme cardiace de orice vârstă: Spitalul Marie Curie și Spitalul Grigore Alexandrescu.

Soluția

Fundația Vodafone România a intervenit în această situație de urgență, dotând Compartimentul de Cardiologie, Secția Pediatrie II a Spitalului Grigore Alexandrescu cu un ecocardiograf nou și performant, modelul Electric Vivid S5. Această achiziție a soluționat situația celor aproximativ 30 de cazuri care ar fi trebuit tratate zilnic în Spitalul Grigore Alexandrescu și care în lipsa ecocardiografului erau redirecționate spre Spitalul Marie Curie, unde lista de așteptare ajunsese la 5 luni.

Rezultate

Anual, 6.000 de pacienţi ai Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu – internaţi, ambulatori sau cu situaţii de urgenţă, pot beneficia de noile echipamente finanțate de Fundația Vodafone România.

Scroll to Top