Dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă “Grigore Alexandrescu” • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate

Dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă “Grigore Alexandrescu”

Parteneri

Fundaţia pentru SMURD

Localizare

București

Buget

1.350.000 lei

Anul lansării

2015

Beneficiari

Copii cu vârstă cuprinsă între 0-18 ani din Bucureşti, judeţe limitrofe sau din alte judeţe ale ţării care se adresează Unităţii De Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Scopul Proiectului

Îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a activităţii în cadrul Unităţii De Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Grigore AlexandrescuT şi crearea unor condiţii de tratament mai bune pentru pacienţii care se adresează Unităţii De Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă.

Problema identificată

Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” s-a aflat în proces de restaurare şi reamenajare şi extindere, cu sprijinul financiar oferit de Ministerul Sănătăţii. Din cauza bugetului limitat au fost întâmpinate probleme în procesul de dotare cu echipamente medicale şi mobilier specific. Unitatea de Primiri Urgenţe avea în dispoziţie 7 paturi (la care se adaugă 1 pat pentru imagistică) şi se întindea pe o suprafaţă de 89 m2.

Soluția

Fundaţia Vodafone România a finanţat achiziţionarea de echipamente medicale şi de mobilier specific pentru dotarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Acest proiect se încadrează în strategia fundaţiei de finanţare a programelor care îmbunătăţesc actul medical în România.

Rezultate

  • Numărul de paturi de spital a fost mărit de la 7 la 20, crescând astfel numărul minim de pacienţi care sunt trataţi zilnic în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe cu 320%, de la 125 pacienţi, la 400.
  • Lista echipamentelor medicale specifice achiziţionate cuprinde printre altele: un sistem de monitorizare a funcţiilor vitale, 2 electrocardiografe portabile cu 12 canale, cu cărucior, un defibrilator cu pacemaker extern, un dispozitiv medical de triaj, un ventilator pentru camera de resuscitare, o masă încălzită pentru resuscitare nou-născuţi şi un ecograf Doppler.
  • Mai mult, prin aceste dotări, au fost îmbunătăţite condiţiile de lucru ale personalului spitalului şi calitatea actului medical. Creşterea numărului de pacienţi care pot fi trataţi face posibil accesul la servicii medicale de calitate inclusiv pentru pacienţii din zonele limitrofe ale Bucureştiului dar şi din alte zone ale ţării. Dotarea Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu a fost realizată în parteneriat cu Fundaţia pentru SMURD.
  • Micii pacienţi au la dispoziţie compartimente separate de îngrijire, prevăzute cu gaze medicale, sisteme performanţe de condiţionare a aerului, monitorizare individuală, nivel de sterilitate şi siguranţă ridicate în condiţii de zgomot redus şi iluminare prietenoasă
Scroll to Top