Creșterea calității vieții persoanelor afectate de scleroză multiplă • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sănătate

Creșterea calității vieții persoanelor afectate de scleroză multiplă

Asociaţia SM SPEROMAX ALBA

Localizare

Alba

Buget

31.555 lei

Anul lansării

Beneficiari

85 pacienți cu scleroză multiplă din județul Alba, 80 elevi de liceu, 500 beneficiari indirecți ai campaniei de informare și screening desfășurată în cele 3 licee din Municipiul Alba Iulia.

Scopul Proiectului

Dotarea unei săli de kinetoterapie și recuperarea a 150 de persoane diagnosticate cu scleroză multiplă.

Problema identificată

În procesul de recuperare, persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă trebuie să includă neapărat kinetoterapia în programul lor zilnic. Recuperarea motorie, mai ales prevenirea atrofiei musculare sunt prioritare în viața unui pacient diagnosticat cu această boală. Practic, începând din momentul aflării diagnosticului, pacientul poate demara procesul de recuperare motorie, astfel boala poate avea o evoluție mai lentă și prognosticul fiecăruia poate fi îmbunătățit.

În Alba Iulia, nu există o sală pentru recuperarea copiilor și adolescenților cu deficiențe ale coloanei vertebrale. Prin realizarea unei astfel de săli se va putea trata atât cauza, cât se vor putea preveni și deficiențele majore ale coloanei vertebrale.

Soluția

Dotarea unei săli de kinetoterapie cu servicii specializate (pentru persoane cu scleroză multiplă și elevi cu deficiențe ale coloanei vertebrale) în Alba Iulia și recuperarea motorie a 85 de persoane diagnosticate cu scleroză multiplă prin oferirea de ședințe de kinetoterapie gratuite.