Centrul mobil de instruire a populație și a personalului SMURD • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Educație

Centrul mobil de instruire a populație și a personalului SMURD

Parteneri

Fundaţia pentru SMURD

Localizare

Național

Buget

1.800.000 lei

Anul lansării

2016

Beneficiari

  • Personalul SMURD (medici, asistenți medicali, paramedici)
  • Persoanele din toată țara interesate în efectuarea cursurilor de prim-ajutor

Scopul Proiectului

Găsirea unei soluții care să ofere condiții de formare mai bune și un grad crescut de independență în organizarea cursurilor de instruire oferite atât personalului SMURD cât și populației fără pregătire medicală/paramedicală.

Problema identificată

Fiecare cetațean ar trebui să fie conștient că are nevoie de o minimă pregătire pentru a face față unor dezastre care pot apărea oricând. O persoană instruită va ști cum să se protejeze pe sine, să-și apere familia, dar și comunitatea de pericole.

Dezastrele afectează toate segmentele de populație, dar nu pe toată lumea în mod egal. UNICEF estimează că în jur de 50-60 la sută dintre cei afectați de un dezastru sunt copii. Este importantă în principal instruirea lor, deoarece copiii își pot influența în mod pozitiv părinții cu ajutorul cunoștințelor dobândite. Studiile au arătat că un copil care trecut printr-un astfel de program educativ este mai puțin afectat în cazul în care trăiește pe viu un dezastru.

Angajații din sistemul de urgență lucrează în fiecare zi pentru a proteja populația. Pe umerii lor atârnă o responsabilitate foarte mare și este necesar ca ei să fie instruiți cu periodicitate.

Soluția

Realizarea unui centru de formare mobil, construit la comandă pe structura unui tir. Centrul este prevăzut cu o sală de școlarizare având capacitatea de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor. Acest centru mobil poate fi folosit pentru a organiza cursuri diverse de instruire medicală, atât pentru populație cât și pentru profesioniștii din cadrul sistemului de urgență. Participarea doritorilor la informații și cursuri de pregătire asigură creșterea capacității acestora de a face față situațiilor neprevăzute și dezastrelor (inundații, incendii, cutremure).

Scroll to Top