Casa Ronald McDonald Iași • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

876 600 RON

Anul lansării

Problema identificată

• La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria din Iași ajung anual aproximativ 50.000 de copii din toată zona Moldovei, dar și din alte județe.
  • Muți dintre acești copii se confruntă cu afecțiuni medicale severe care implică internare pe termen lung, iar familiile au posibilități limitate pentru a acoperi costurile de cazare și întreținere pe durata spitalizării.
  • Pe durata spitalizării prelungite, copiii nu au acces la activități educaționale sau care să contribuie la dezvoltarea lor, rămânând în urmă cu școala și existând presiunea de a recupera materiile educaționale într-un timp scurt.

Soluția

• Construirea Casei Ronald McDonald Iași în incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor cu afecțiuni medicale severe care sunt spitalizați pe perioade îndelungate, sprijinind familiile acestora prin servicii de cazare și suport socio-emoțional pe durata internării micuților pacienți.

Rezultate

• Casa Ronald McDonald Iași va fi casa departe de casă  pentru 1000 de familii (anual) ai căror copii au nevoie de spitalizare pe termen lung, familii cu posibilități materiale reduse ce vin din afara localității, din toată zona Moldovei.
  • Noul cămin pentru familiile copiilor pacienți va avea 19 camere, fiecare cu baie proprie și spații comune: living, zonă de luat masa, bucătărie, spălătorie, loc de joacă pentru copii.
  • Casa Ronald McDonald din Iași va fi locul unde familiile copiilor cu afecțiuni medicale grave care au nevoie de internări de lungă durată vor putea locui gratuit, vor putea socializa, vor beneficia de  mese calde, pachete de primă necesitate, suport și consiliere, pe toată durata internării copiilor. În Casă, părinții se vor putea odihni, vor putea găti pentru copii, vor avea parte de un întreg sistem de sprijin atât în ceilalți părinți, cât și în echipa Casei și în voluntari.
  • Aflați în proximitatea spitalului și având zero costuri de cazare, transport sau masă, familiile vor avea șansa să își direcționeze energia și resursele exclusiv către îngrijirea micilor pacienți.
  • Anual, peste 100 de voluntari care se implică în activitățile educaționale și operaționale ale Casei.
  • Diminuarea impactului psihosocial al spitalizării și al bolii asupra copiilor.
  • Creșterea șanselor de îmbunătățire a stării copiilor.
  • Diminuarea anxietății părinților care reușesc să aibă mai mult timp de odihnă, mese mai regulate și suport de a depăși cu bine perioada de provocare prin care trec cu micuții lor.
  • Creșterea timpul petrecut împreună cu familia.

„Ani de zile, problema spațiului de cazare alocat părinților și rudelor copiilor internați în unități spitalicești aflate departe de localitatea de domiciliu a fost ignorată. Această situație a generat o mobilizare a societății civile pentru găsirea de soluții. Ne bucurăm să ne alăturăm inițiativei Fundației Ronald McDonald de a construi Casa de la Iași, un demers care să aducă normalitate și sprijin pentru rudele greu încercate ale copiilor internați la Spitalul Sf. Maria”