Caravana mobilității • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Servicii Sociale

Caravana mobilității

Localizare

Alba, Bacău, Constanta, Neamț, Tulcea

Buget

213.919 lei

Anul lansării

2014

Beneficiari

Persoane cu dizabilități motorii

Scopul Proiectului

Îmbunătățirea mobilității persoanelor cu dizabilițăti și creșterea încrederii lor în forțele proprii

Problema identificată

Pentru persoanele cu dizabilități fizice, un scaun rulant este singura șansă la o viață trăită activ și cu demnitate, singura șansă la independență. În România însă, una din cinci persoane cu dizabilități nu are și nu își poate permite un scaun rulant, după cum arată un studiu realizat în 2010 de Societatea Academică din România.

Soluția

În 2014 am derulat proiectul pilot “Caravana Mobilității” prin intermediul căruia 105 de adulți și copii cu dizabilități locomotorii din localități izolate din România au primit echipamente de mobilitate personalizate, sau au beneficiat de repararea gratuită a echipamentelor pe care le foloseau deja. Un atelier mobil de scaune rulante s-a deplasat în 2014 în cinci localități izolate, fără acces la servicii și asistență de specialitate, din județele Alba, Bacău, Constanța, Neamț și Tulcea.

Rezultate

  • 105 de adulți și copii au primit echipamente gratuite de mobilitate personalizate.
  • 105 de persoane cu dizabilități au primit evaluări și recomandări medicale și kinetoterapeutice și, totodată, instruire pentru o viață independentă.

Resurse

O echipă multidisciplinară formată dintr-un kinetoterapeut, un asistent medical, un tehnician specializat în reparații și adaptări de scaune rulante și un instructor de viață independentă, utilizator de scaun rulant.

Scroll to Top