Build for Tomorrow • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Servicii Sociale, Voluntariat

Build for Tomorrow

Localizare

Național

Buget

6.417.000 lei

Anul lansării

2007

Beneficiari

Familii tinere cu copii, care locuiesc în condiții improprii și au dificultăți materiale majore.

Problema identificată

În ultimii ani, conform surselor guvernamentale, nevoia de noi locuințe în România se cifra la 1.000.000 de case. În contextul noilor condiții socio-economice, se estimează că un număr de 150.000 de familii din România locuiesc în condiții inumane și nu au acces la o locuință simplă, decentă și sănătoasă. Locuirea în condiții decente este un drept fundamental al omului și fiecare român trebuie să locuiască într-un cămin sigur și decent.

Soluția

Fundatia Vodafone Romania sustine – financiar si prin intermediul voluntarilor – constructia de case sociale. Impreuna cu partenerii sai, Fundatia Vodafone Romania a reusit sa construiasca un model real de implicare sociala, a reusit sa schimbe mentalitati si fara indoiala destinele multor oameni din Romania care isi pierdusera speranta intr-o viata mai buna.

Rezultate

Timp de o saptamana, in fiecare an, aproximativ 300 de voluntari angajati ai companiei Vodafone merg pe santier pentru a construi case pentru familii sarace, fara locuinta.

Beneficiarii caselor sunt in mare parte familii tinere cu copii, care locuiesc in conditii improprii in locuinte mici si aglomerate (beciuri, spatii improvizate, garsoniere) si au dificultati materiale majore.

Fundatia Vodafone Romania a inceput constructia de case pentru familii nevoiase in 2007, cand angajatii Vodafone au renovat un bloc abandonat in Pitesti, unde locuiau 11 familii. In 2008, Fundatia Vodafone Romania a construit 10 case pentru familii sarace din Cluj, iar in 2009 a sprijinit financiar si cu voluntari constructia a 43 de case in judetele Arges, Bacau, Bihor, Cluj-Napoca, Dolj, Neamt, Prahova, Timis si Suceava.

Un an mai tarziu, santierul s-a mutat in zona Moldovei, unde au fost ajutate familiile sinistrate in urma inundatiilor din 2010. In acea perioada, Fundatia Vodafone a renovat 80 de case in Bacau, Botosani si Dorohoi si a reconstruit o scoala pentru clasele I-VIII afectata de inundatii in comuna Ibanesti, judetul Botosani.

In 2011, Fundatia a construit alte 9 case pentru familii sarace din Baltesti (Prahova), punand astfel bazele unei comunitati intregi, ai caror membri traiesc astazi in locuinte decente.

In 2012, Fundatia Vodafone Romania a construit 4 case in Cristian, judetul Brasov, si alte 4 case in Preajba, judetul Dolj.

Cu ajutorul a 300 de voluntari, in 2013 alte 4 familii din Brasov au primit locuinte in localitatea Cristian, fapt ce a dus la formarea unui mini-cartier in Cristian, o comunitate formata din 8 familii cu 18 copii care au primit o casa si sansa la o copilarie decenta si fericita.

In 2015, peste 400 angajati ai Vodafone Romania au participat ca voluntari intr-un proiect de constructie de case pentru patru familii defavorizate in localitatea Cristian, judet Brasov.

Scroll to Top