Bucătărie şi spaţii de cazare pentru MagiCamp • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Servicii Sociale

Bucătărie şi spaţii de cazare pentru MagiCamp

Parteneri

Asociaţia MagiCamp

Localizare

Brăneşti, Dâmbovița

Buget

301.157 lei

Anul lansării

2015

Beneficiari

Copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani din toată ţara, diagnosticaţi cu cancer

Scopul Proiectului

Proiectul curent a completat infrastructura de care dispunea MagiCAMP cu un element esenţial: o clădire nouă care include bucătărie, sală de mese şi câteva noi spaţii de cazare, astfel încat capacitatea de găzduire a taberei a crescut, iar numărul beneficiarilor s-a dublat.

Problema identificată

Pentru copil şi pentru familia lui, cancerul înseamnă, dincolo de șocul la aflarea veștii, o schimbare radicală a stilului de viaţă, o redefinire la 180 de grade a provocărilor pe care le au de trecut. Întreaga atenţie şi toate resursele se îndreaptă asupra copilului bolnav şi a supravieţuirii acestuia. Timpul petrecut în familie, bucuria, joaca, toate sunt înlocuite de radioterapie, chimioterapie, consultații, investigații, proceduri medicale dureroase. Sărbătorile, zilele de naştere ale membrilor familiei trec fără a mai fi marcate în vreun fel. Concediile nu mai există, există doar internări. Nu mai există excursii, există drumuri între spitale. Provocările psihologice – şi nu numai – prin care trec copilul şi familia lui sunt greu de imaginat pentru noi şi greul acesta este dus în primul rând de copil.

Soluția

Primul lucru pe care suntem datori şi pe care putem să îl recâştigăm pentru acești copii este joaca.

La MagiCAMP, lucrurile sunt simple: timp de o săptămână, toate sunt lăsate la o parte pentru a face loc unei tone de joacă – muzică, dans, tir cu arcul, spectacole de magie, parc de aventură în pădure, călărie, teatru, vizite surpriză ale starurilor, piscină, spectacole, tiroliană, foc de tabără şi toate „nebuniile” pe care copiii vor să le facă, totul pregătit minuţios şi discret supravegheat de animatori profesionişti şi de psihologi şi, desigur, de medicii curanţi ai micilor pacienţi. Specialiştii numesc ceea ce se întamplă în MagiCAMP recreere terapeutică.

Prin completarea infrastructurii MagiCAMP, prin acest proiect, au fost îmbunătăţite condiţiile de cazare și masă pentru copii și voluntari (posibilitatea de a prepara mâncarea în tabără la standardele impuse de specificul taberei și conform preferințelor copiilor și indicațiilor directorului medical al taberei). Au fost create condiții pentru creșterea numărului de beneficiari din taberele de vară, weekendurile cu părinții și celelalte programe ale Asociaţiei MagiCAMP.

Scroll to Top