Ateliere de antreprenoriat • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Educație

Ateliere de antreprenoriat

Fundația Romanian Business Leaders (RBL)

Localizare

Național

Buget

256.500 lei

Anul lansării

Beneficiari

Persoane din sectorul business

Scopul Proiectului

Încurajarea implicării sectorului privat în acțiuni sociale

Problema identificată

Aproape un sfert dintre cetățenii UE sunt implicați întro activitate de voluntariat, fie în mod regulat, fie ocazional, iar România se situează sub media europeană cu o rata de implicare a populatiei de 14%, conform Eurobarometer publicat în octombrie 2011.

Soluția

Participanții la „Atelierele de antreprenoriat” sunt implicați în mod periodic în acțiuni de voluntariat în cadrul proiectelor pe care Fundația Vodafone România le susține. Activitățile sunt diverse, de la cadouri de Crăciun oferite copiilor din familiii defavorizate până la activități non formale adresate tinerilor.

Reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din țară sunt încurajați să participe în mod gratuit la ateliere de antreprenoriat și mentorat cu scopul de a-și dezvolta business-urile sociale.

Rezultate

• Peste 130 de entreprenori implicați în activități de voluntariat;
  • 11 reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale au participat la ateliere de antreprenoriat;
  • 1 reprezentant al unei întreprinderi sociale a învățat cum să-și dezvolte produsele și serviciile conexe prin participarea la sesiuni de mentorat.