Proiecte Fondul Viață pentru Nou Născuți | Ediția 2021-2022 • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine
Prima Respirație
PARTENERIAT
Asociația Culturală Flower Power, Spitalul Județean de Urgență Slatina și Consiliul Județean Olt
Ce am facut:
Am achiziționat un echipament, necesar activității de diagnosticare și urmărire în dinamică a aspectului radiologic pulmonar pentru nou-născuți: APARAT DE RADIOLOGIE DIGITAL MOBIL – sistem digital mobil, cu generator de înaltă frecvență și tehnologie cu detector digital wireless, cu operare pe baza de baterie încorporată, programe automate de investigații, ansamblu tub RX cu anod rotativ .
Deși secția a fost reabilitată și redimensionată de curand, aparatul de radiologie folosit până atunci era foarte vechi (aprox. 20 de ani vechime), nu prezintă claritate și acuratețe, este mai mult defect și din cauza uzurii ridicate, mentenanță nu mai este eficientă
Dotarea sectiei de terapie intensiva neonatala a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova cu echipamente medicale de inalta performanta
PARTENERIAT
Asociația Dincolo de Azi, Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova și Primaria Craiova
Ce am facut:
Obiectivul proiectului a fost imbunatatirea calității actului medical, a infrastructurii sanitare în cadrul secției de terapie intensivă neonato prin achiziținarea de echipamente vitale cu rol de asistare respiratorie pentru nou-născuții cu patologii complexe, pentru îngrijire pe secție sau stabilizare pre-transport într-o unitate de nivel superior, printre care: aparat de ventilație, 2 ventilatoare  neonatale și un resuscitator pentru sala de nasteri/operatie.
Servicii medicale optime pentru nou-născuți
PARTENERIAT
Fundația Comunitară Banatul Montan, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și Primăria Municipiului Caransebeș
Ce am facut:

Deși personalul medical era pregatit și instruit, activitatea se desfășura cu aparatură și echipament învechit (peste 20 de ani vechime), neperformant, în condiții de igienă improprii. Pentru ca secția de neonatologie nu avea toate dotarile necesare, acordarea asistenței medicale este îngreunată, în mod special pentru nou-născuții care au nevoie de terapie intensiva până sunt preluați de o echipă neonatală și transferați către unitățile sanitare de rang superior. Prin proiect au fost achiziționate 15 echipamente și obiecte de inventar esențiale pentru desfășurarea actului medical în condiții optime, printre care: 2 incubatoare (închis/deschis), masă resuscitare, autoclav sterilizare biberoane, patuțuri bebeluși și scaune de alăptare, lampa sterilizare, injectomat, monitor funcții vitale.

“Bine ai venit pe lume”
PARTENERIAT

Asociația Prompt Maternity and Critical Care , Spitalul Municipal Mediaș și Primaria Municipiului Mediaș

Ce am facut:
  • Dotarea cu echipamentele necesare pentru asigurarea reanimării corecte la naștere a nou născutului, stabilizarea, îngrijirea și transferul în siguranță spre unitatea de competență, printre care: 2 compresoare cu aer medical, masă de resuscitare, blander tip oxymixer, injectomat, monitor funcții vitale
  • Pregatirea adecvată a personalului secției și compartimentului în materia reanimarii neonatale
„Șansă la viață pentru nou-născuții din Botoșani”
PARTENERIAT

Organizația Salvați Copiii, Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, Consiliul Județean Botoșani

Ce am facut:

Din cauza lipsei aparaturii, copiii născuti prematur erau transferați către centrele de gradul III, însă în cadrul acestor transferuri se pierd ore importante în recuperare.

Proiectul a însemnat achiziția echipamentelor necesare astfel încât nou născuții să fie mai bine îngrijiti sau, daca este cazul, transferați în condiții de siguranță la o secție de nivel superior: ventilatoare neonatale, blendere aer oxygen, 15 injectomate, lampi fototerapie, monitoare funcții vitale, CPAP și hotă cu flux laminar.

“Viață pentru nou-născuti Mureș”

Asociația Cristi Vasiliu, Spitalul Județean Mureș și Consiliul Județean Mureș

Ce am facut:
Proiectul a presupus achiziția de echipamente sau înlocuirea celor existente, astfel încât îngrijirea nou născuților să fie optimă: grup electrogen nou, aparat EKG, monitor funcții vitale, ventilator neonatal non-invaziv, injectomate, ecocardiograf etc. Pe langă achiziția de echipamente medicale, prin proiect s-a pus în funcțiune o soluție de telemedicină în secția de terapie intensivă neonatală, care a fost astfel interconectată în rețeaua de telemedicină existentă.