Voluntar de Profesie: "La Costeşti există un loc magic"

Voluntar de Profesie: „La Costeşti există un loc magic”

Cristina Şerban a fost foarte emoţionată în prima ei zi ca Voluntar de Profesie. Timp de nouă luni va fi alături de Asociaţia Hercules, pentru care se va ocupa de promovarea programelor şi activităţilor, căreia vrea să-i crească vizibilitatea în social media şi unde va preda limba engleză pentru micuţii beneficiari.

„Îmi doresc să aduc un plus de valoare acestei asociaţii, să folosesc tot ce am învăţat până acum pentru a mă implica în vizibilitatea proiectelor implementate, dar şi să ajut copiii să-şi îndeplinească visurile. Mi-am propus şi să organizeze diverse evenimente tematice, unde beneficiarii asociaţiei să interacţioneze cu alţi copii. Îmi doresc să aduc o mică bucăţică din centrul Hercules în mijlocul oamenilor din Bucureşti, pentru a atrage cât mai multe fonduri şi cât mai mulţi voluntari”, ne-a spus ea.

“Centrul de zi Hercules”, susţinut de către Fundaţia Vodafone România, găzduieşte 50 de copii din familii dezavantajate, care găsesc aici un loc primitor unde îşi fac temele, servesc masa de prânz, primesc lecţii suplimentare la materiile la care întâmpină probleme sau participă la activităţi sportive şi recreative. Activitatea copiilor este supravegheată zilnic de profesori şi ȋnvăţători voluntari, o educatoare şi un pedagog.

„În Costesti există un loc magic, unde o doamnă minunată, împreună cu echipa ei, renunţa la orele de somn, la mesele cu familia şi reuşeşte să le acorde acestor copii mai mult decât o masă caldă sau ajutor pentru temele de la şcoală. Reuşeşte să le acorde o familie”.

Cristina  a mai colaborat cu Asociaţia Hercules, în vară, când a organizat petrecerea de Ziua Copilului în cadrul centrului Hercules.

„Am văzut fericirea în ochii lor, lacrimi şi recunoştinţă. Îmi doresc ca oamenii să îi cunoască pe aceşti copii şi să le afle poveştile”.

Suntem convinşi că noul nostru Voluntar de Profesie va reuşi ce şi-a propus şi ştim că „empatia”, pe care o consideră cea mai mare calitate a unui voluntar, o va ajuta din plin.

Scroll to Top