Vodafone România lansează campania „Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă”, pentru a susține copiii să beneficieze de acces la educația online din această toamnă • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Vodafone România lansează campania „Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă”, pentru a susține copiii să beneficieze de acces la educația online din această toamnă

În perioada în care școlile au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, unul din trei elevi români nu a avut acces la resurse educaționale, ceea ce a dus la adâncirea inechităților din sistemul de învățământ.

Copiii care nu avut acces la școala online au acumulat lacune greu de depășit în următorul an școlar, al cărui început se anunță plin de incertitudini. 

Acest lucru creează decalaje și mai mari între diversele zone și diversele categorii sociale ale țării și adâncește starea de vulnerabilitate în care se află mulți elevi din România.

A mai rămas puțin până la începerea noului an școlar și nimeni nu știe cu exactitate cum se va desfășura procesul de învățământ și cum va putea fi garantat accesul echitabil la educație pentru toți copiii.

Miercuri, compania Vodafone România a lansat campania „Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” pentru a susține elevii să beneficieze de acces la educația online din această toamnă.

„Acesta este un moment decisiv pentru viitorul societății digitale românești. Consider că este foarte important să acționăm acum și, împreună cu utilizatorii Vodafone și în conformitate cu inițiativele autorităților, să susținem toți elevii și profesorii pentru a beneficia de acces la resurse educaționale de calitate din luna septembrie. Doar acționând împreună vom putea să reușim în acest nou context. Chiar dacă pandemia a afectat inclusiv planurile noastre pentru acest an, am considerat că investițiile în educație ar trebui să fie o prioritate pentru a susține viitorul României. Digitalizarea ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare actor din această piață, fie că vorbim despre companii, despre autorități sau despre cetățeni și ar trebui să ne concentrăm pe reducerea decalajelor dintre mediul rural și cel urban și pe cele dintre diferitele categorii sociale. Accesul la educația trebuie să fie la fel pentru toată lumea, iar noi vom contribui la realizarea acestui lucru”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România

Pe lângă achiziția de dispozitive de către Fundația Vodafone România, compania Vodafone contribuie cu date mobile gratuite pentru elevi și cu conținut educațional important, îmbunătățind în același timp resursele platformei „Școala în valiză”.

Donații prin SMS la 8846 

„Atât clienții Vodafone, cât și utilizatorii altor rețele mobile au acum oportunitatea de a se implica în această inițiativă educațională prin alăturarea la efortul comun realizat cu scopul de a ajuta copiii să aibă acces la educație. Oamenii au opțiunea de a dona orice sumă pentru extinderea programului „Școala din valiză”, un proiect al Fundației Vodafone România și al Fundației World Vistion România care oferă mijloacele necesare pentru clase digitale. Fundația Vodafone România va dubla la finalul campaniei suma totală a donațiilor. Toți utilizatorii mobili pot dona prin SMS la 8846 sau cu ajutorul unui card bancar, în timp ce utilizatorii Vodafone România pot dona din creditul existent pe cartela preplătită sau direct pe factura serviciilor mobile. Campania se va desfășura până pe 15 septembrie”, se arată într-un comunicat al companiei.

În prezent, 5.300 de copii, din 22 de școli din 11 județe sunt incluși în programul „Școala din valiză”, lansat de Fundația Vodafone România în anul 2018.

Scroll to Top