Tabără pentru copii: Amânăm diagnostice

Tabără pentru copii: Uităm de diagnostice

Fundaţia Vodafone România şi HOSPICE Casa Speranţei au organizat o tabără specială la mare pentru 32 de copii a căror existenţă stă sub semnul unui diagnostic necruţător. Este pentru al cincilea an consecutiv când organizăm împreună cu HOSPICE Casa Spernaţei această tabără, unde vin, pe lângă copii, părinţii, cadrele medicale, asistenţii sociali şi voluntarii.

Copiii au fost găzduiţi în Tabăra Luminiţa, din Eforie Nord, aflată chiar pe malul mării, un complex care include piscine şi locuri de joacă. Timp de şase zile, copiii au avut parte în fiecare zi de un program special, în afară de relaxanta plajă şi bălăceală. Au luat parte la ateliere de lucru manual, au fost în excursii, la Delfinariu şi la Grădina Zoologică din Constanţa şi au înălţat lampioane în ultima seară de tabără.

„Micuții aceștia simt că iau vacanță de la boală și ajung într-un loc în care sunt înțeleși pe deplin, cu toate nevoile și dorințele lor“, ne-a spus Codruţa Popa, asistent social HOSPICE Casa Speranţei.

Complexul Luminiţa a facilitat pentru fiecare copil pacient accesul celui de-al doilea părinte şi al fraţilor sau surorilor, oferindu-le acestora posibilitatea de a-şi achita locurile la preţ redus. Aşa a fost posibil ca anumite familii să se bucure în componenţă completă de vacanţa de la mare.

Mai mult, în ultima zi de tabără, reprezentanţii complexului le-au dăruit copiilor un tort uriaş, în jurul căruia au fost sărbătoriţi cei care îşi aniversau zilele de naştere în apropierea acelei date.

DSC_4927

Fundaţia Vodafone România oferă anual finanţare de peste 100.000 de euro, în cadrul proiectului „Îngrijim împreună”, sub umbrela căruia a fost organizată şi tabăra de la mare. Fondurile sunt folosite integral în beneficiul copiilor şi adulţilor diagnosticaţi cu boli incurabile.

Tabara pentru copii - Fundatia Vodafone - Hospice
Scroll to Top