Şcolile s-au închis, dar profesorii din programul Şcoala din Valiză predau online, direct de acasă • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Şcolile s-au închis, dar profesorii din programul Şcoala din Valiză predau online, direct de acasă

Şcolile s-au închis, dar unii profesori continuă să predea. Online, direct de acasă. 

Elevii a zece școli din mediul rural din România pot învăța și pe durata suspendării cursurilor, datorită proiectului „Școala din valiză”, implementat de Fundația World Vision România şi finanțat de Fundația Vodafone România.

În doar două zile, profesorii din proiect au pregătit 260 de lecţii digitale pe platforma scoaladinvaliza.ro, iar 50 dintre lecţii au fost deja accesate de peste 550 de copii.

Inițiată ca proiect pilot pentru introducerea instrumentelor educaționale digitale în școlile din comunități defavorizate, „Școala din valiză” cuprinde unități de învățământ din mediul rural din județele Vaslui, Ilfov, Ialomița, Cluj, Brașov și Vâlcea. 

Proiectul are două componente principale: o platformă de e-learning, cu acces deschis tuturor profesorilor, elevilor și părinților interesați, și o valiză mobilă dotată cu echipamente de tehnologie, concepută pentru a veni în ajutorul școlilor din zone defavorizate.

„Școala din valiză”, clasă de curs și bibliotecă virtuală, oferă acces la peste 1.400 de resurse educaționale.

Scroll to Top