Proiecte din domeniul sănătății, educației, serviciilor sociale și acțiuni de voluntariat, premiate la Gala Fundației Vodafone România • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Proiecte din domeniul sănătății, educației, serviciilor sociale și acțiuni de voluntariat, premiate la Gala Fundației Vodafone România

La Gala Anuală a Fundației Vodafone România a fost anunțat stadiul lucrărilor de renovare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța și au fost premiate o serie de proiecte din domeniul sănătății, educației, serviciilor sociale, dar și acțiuni de voluntariat.

Noua secție de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța va avea o suprafață de 800 mp, o capacitate totală de până la 26 de locuri și va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv o soluție de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale ori să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate.

Până acum, au fost făcute în proporție de peste 50% lucrările de demolare a vechii secții, următoarea etapă fiind refacerea pereților de compartimentare a spațiului. În paralel, echipa proiectului va finaliza achiziția echipamentelor medicale.

Proiectul de renovare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța este derulat printr-un parteneriat al Fundației Vodafone România cu asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi și are un buget estimat la 1,3 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată prin campania națională de strângere de fonduri organizată de asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi, iar Fundația Vodafone România va dubla suma strânsă din donații.

În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, investind peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. 

Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic.

Câștigătorii premiilor decernate la Gala din acest an au fost „Unitatea mobilă” – Asociația Caravana cu Medici (Premiul pentru Sănătate), „Laborator de învățare alternativă” – Asociația Proiect ProEuropa (Premiul pentru Educație), „Spălătoria comunitară” – Asociația Generation Țibănești (Premiul pentru Servicii Sociale).

La secțiunea Voluntariat, au fost premiate cinci organizații care s-au implicat cu echipe de voluntari în proiectul Fundației Vodafone România „Scrisori pentru Moș Crăciun”, și anume Huawei România, OTP Bank România, Republica.ro, Next Advertising și Fundația Romanian Business Leaders. Premiul Special a revenit echipei de profesori voluntari de la Fundația pentru Integrare și Sprijin Social „Împreună Ineu“.

Scroll to Top