Bursa Vodafone Sulina • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Bursa Vodafone Sulina

Partener: Fundația Chance for Life
Localizare: Sulina, jud. Tulcea

Proiectul pe scurt: În cadrul unui proiect educativ pe termen lung, început în 2007, Fundația Vodafone finanțează bursele de studiu a 30 de copii din Sulina, copii cu potențial ridicat de inteligență și proveniți din familii cu situații materiale și sociale dificile.

De ce este nevoie de acest proiect

Sulina, cel mai estic oraș al Uniunii Europene, este astăzi un oraș măcinat de sărăcie și de șomaj, îmbătrânit, izolat prin poziționarea sa geografică, cu acces redus la informație și la alte resurse, un oraș din care tinerii pleacă definitiv imediat ce au ocazia.

Fundația Chance for Life, singura organizație non-profit prezentă în Sulina, vine în sprijinul copiilor cu potențial intelectual ridicat proveniți din familii foarte sărace și cu risc de excluziune socială. Își propune să îmbunătățească viața acestor copii, oferindu-le acces la educație formală și non-formală, sprijin în dezvoltarea psiho-fizică și orientare școlară.

Cum ajutăm

Fundația Vodafone România susține financiar din 2007 educația și dezvoltarea a 30 de copii (7-11 ani) din Sulina, copii cu potențial ridicat de inteligență, ce provin din familii cu probleme materiale și sociale.

Copiii își fac temele zilnic în prezența profesorilor incluși în proiect, aprofundând cunoștințele la materiile de bază și la materiile unde întâmpină dificultăți. In 2015, toți copiii aflați în grija centrului au obținut medii generale peste 8,5 la școală.

Beneficiază de pregătire suplimentară copiii care doresc să participe la concursuri școlare: au câștigat premii și mențiuni la concursurile naționale Olimpicii Cunoașterii, Concursul Internațional de Matematică Aplicată, Poveștile Cangurului, Cangurașul Matematician.

Pentru a încuraja abilități practice și de creație și a completa educația școlară, proiectul oferă copiilor posibilitatea de a participa la ateliere creative, la dezbateri interactive și la diferite concursuri artistice (interpretare teatrală, dans etc).

Cei 30 de tineri bursieri iau parte la activități sportive, tabere și excursii și sunt încurajați să participe activ în comunitate, împreună cu voluntarii, părinții și prietenii – la activități culturale sau de protecție a mediului organizate în colaborare cu alte școli și instituții din oraș.

Prin intermediul bursei Vodafone, copiii beneficiază de cantina centrului, de evaluări medicale lunare, de rechizite, cărți și alte materiale necesare studiului.

Scroll to Top