Implicat în comunitatea mea: un nou proiect de finanţare al Fundaţiei Vodafone • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Implicat în comunitatea mea: un nou proiect de finanţare al Fundaţiei Vodafone

Fundaţia Vodafone România demarează un proiect pilot, derulat în parteneriat cu Fundaţia PACT, prin care investeşte 149.518 euro în educaţia şi sănătatea categoriilor defavorizate din şapte judeţe din sudul României.

Fundaţia Vodafone România demarează un program strategic prin care susţine educaţia, sănătatea şi serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

Prima etapă a acestui program este reprezentată de proiectul pilot “Implicat în comunitatea mea”, cu fonduri de 149.518 euro, derulat în parteneriat cu Fundaţia PACT, ce implică o rundă de finanţare deschisă pentru proiecte comunitare din şapte judeţe : Argeş, Brăila, Buzău, Dolj, Galaţi, Mehedinţi şi Olt.

Grupuri de iniţiativă, organizaţii comunitare şi ONG-uri locale mici din comunităţi cu până la 30.000 de locuitori, din cele sapte judeţe menţionate, vor putea aplica pentru a obţine finanţări de până la 7.000 euro pe proiect.

“Dorim să răspundem nevoilor locale de educaţie, sănătate şi servicii sociale, în satele şi oraşele mici din întreaga ţară. Vrem să îi ajutăm pe oamenii care trăiesc aici să îşi îmbunătăţească atât propriile condiţii de viaţă, cât şi condiţiile categoriilor defavorizate din localităţile lor”, a spus Angela Galeţa, Director, Fundaţia Vodafone România.

Ulterior, Fundaţia Vodafone România va extinde aria de acoperire a programului la nivel naţional.

Proiectele depuse pentru finanţare trebuie să conţină o componentă puternică de implicare a comunităţii şi să se înscrie într-unul dintre cele trei domenii de finanţare: educaţie, sănătate şi servicii sociale. Durata de desfăşurare a unui proiect poate fi de până la şapte luni, în intervalul 1 iulie 2015 – 31 ianuarie 2016.

Cum se obţine finanţarea

Organizaţiile care doresc să aplice trebuie să trimită, într-o primă fază, o scrisoare de intenţie, prin care să prezinte ideea de proiect, până la data de 30 martie 2015.

Mai multe informaţii despre condiţiile de eligibilitate, criteriile de selecţie şi procesul de aplicare sunt disponibile fîn ghidul aplicantului, precum şi în documentele aferente publicate pe pactpentrucomunitate.ro (secţiuneaProiecte/Runda de finantare: Implicat in comunitatea mea), administrat de Fundaţia PACT.

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone a investit 20 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

Scroll to Top