Gala Tinere Talente 2014

Am avut plăcerea să participăm de curând la Gala Tinere Talente, unde Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României a înmânat diplome celor 32 de artişti care au primit burse de până la 2.000 de euro în cadrul programului Tinere Talente, derulat de către Fundaţia Principesa Margareta a României, la care Fundaţia Vodafone România a participat în calitate de sponsor, prin intermediul Fondului pentru fapte bune, program de finanţare a ONG-urilor.

La eveniment au luat parte oameni de cultură, artişti consacraţi – muzicieni, pictori, sculptori, actori, personalităţi ale mass-media româneşti şi din managementul companiilor locale şi multinaţionale – sponsori ai Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Fundaţia Principesa Margareta a României a demarat selecţia de candidaţi pentru o nouă generaţie de artişti pe care îi va susţine, pe parcursul anului 2015, prin programul Tinere Talente. Aplicaţiile pot fi trimise pe adresa fundaţiei până la data de 16 decembrie. Detaliile despre selecţie sunt disponibile pe site-ul Fundaţiei Principesa Margareta a României – www.fpmr.ro .

Gala Tinere Talente - Principesa Margareta a Romaniei
Gala Tinere Talente – Principesa Margareta a României | Fundaţia Vodafone România

Fundaţia Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înfiinţată în 1990 de către Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin programele dezvoltate, Fundaţia urmăreşte să stimuleze voluntariatul şi să inspire spiritul comunitar în comunităţile în care se implică, specificul proiectelor Fundaţiei fiind dat de caracterul lor intergeneraţional. Prin programul naţional Tinere Talente, Fundaţia Principesa Margareta a României oferă burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic. In 2014, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit 32 de burse de studiu, pentru 16 muzicieni şi 16 artişti plastici.  Tinerii sunt selectaţi la începutul fiecărui an, de un juriu de specialitate. Finanţarea le-a permis tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate, obţinând rezultate remarcabile. In cadrul proiectului, Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat mentorate intergeneraţionale, o tabăra de creaţie la Tescani şi o serie de masterclassuri cu personalităţi ale muzicii clasice din ţară.

Fondul pentru fapte bune este un proiect iniţiat de către Fundaţia Vodafone România care se adresează organizaţiilor neguvernamentale (asociaţii, fundaţii sau federaţii) şi instituţiilor publice educaţionale (şcoli) sau medicale (spitale) care doresc să propună proiecte menite să aducă o schimbare reală în domeniile educaţie şi sănătate. Valoarea finanţării acordate unui singur proiect poate varia între 1.000 şi 30.000 euro.