Spitalul Marie Curie are acum o nouă secție de terapie intensivă pentru nou-născuți, care a fost construită și amenajată cu sprijinul Fundației Vodafone România, în parteneriat cu Asociația Inima Copiilor.
Secția va fi inaugurată marți, 26 noiembrie, iar la evenimentul oficial vor fi prezenți doctorul Cătălin Cîrstoveanu, Șeful secției de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie, Iñaki Berroeta, CEO Vodafone România, Irina Margareta Nistor, Președinte Onorific al Fundației Vodafone România, Excelența Sa Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii în România și Alexandru Popa, Președintele Asociației Inima Copiilor.
Așteptăm cu nerăbdarea lansarea, vom face multe, multe fotografii și vom sta de vorbă cu cei fără implicarea cărora acest proiect n-ar fi fost posibil.
UPDATE 26 noiembrie 2013:
Începând de astăzi, Spitalul Marie Cruei din capitală are o nouă secție de terapie intensivă pentru nou-născuți, finanțată de Fundația Vodafone România și construită în parteneriat cu Asociația Inima Copiilor.
Față de secția veche, care avea o capacitate de 11 paturi și o suprafață de 190 de metri pătrați, corpul de clădire inaugurat astăzi are patru niveluri, o capacitate de 27 de paturi și o suprafață totală de 1.600 de metri pătrați.
„Acesta este cel mai mare proiect finanțat până în prezent de Fundația Vodafone România”, a declarat Iñaki Berroeta, CEO Vodafone România.
„Înainte, reușeam să tratăm, anual, aproximativ 200 de nou-născuți sau copii născuți prematur cu boli, malformații sau traumatisme diverse”, a declarat doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secțieide terapie intensivă nou-născuți din cadrul Spitalului de Copii Marie Curie din București.
Soluție de telemedicină
Vodafone România a dezvoltat pentru noua secție o soluție de telemedicină care permite transmiterea de imagini video și parametri medicali, în timp real, pentru urmărirea semnelor vitale ale bebelușilor.
Implementată pe noua tehnologie 4G, soluția este o premieră tehnologică în România și permite accesul facil și securizat la datele medicale, de la distanță.
Medicii pot observa starea micuților de la distanță, iar imaginile vor putea fi urmărite în detaliu, datorită camerelor video care măresc imaginea de 12 ori.
Pacienții vor putea fi văzuți și monitorizați chiar și de către medicii din alte țări. Mai multe detalii.
Bani pentru o șansă la viață
Construcția noii Secții a durat 16 luni și a presupus gestionarea unui buget de 2,165 de milioane de euro, în cadrul proiectului fiind agrenați aproximativ 30 de constructori și furnizori.
De unde au provenit banii:
- 1,4 milioane de euro de la Fundația Vodafone România;
- 510.000 euro fonduri proprii ale Asociației Inima Copiilor;
- 105.000 euro strânși din donații prin SMS;
- 150.000 de euro fonduri ale Spitalului Marie Curie.