De 13 ani alături de persoane cu dizabilităţi

De 13 ani alături de persoane cu dizabilităţi

Astăzi, 3 decembrie, este o zi specială la nivel global, pe care o sărbătorim cu mult suflet şi în România: Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi. În ultimii 13 ani am fost alături de persoanele cu nevoi speciale şi vom continua să investim cu suflet în proiecte care ajută aceste persoane de prea multe ori defavorizate în societatea noastră.

Suntem încântaţi că am putut realizat anul acesta, alături de Fundaţia Motivation, programul Caravana Mobilităţii, o iniţiativă pilot, prin intermediul căreia au fost ajutate 105 persoane cu dizabilităţi locomotorii din zone rurale din judeţele Alba, Bacău, Constanţa, Neamţ şi Tulcea. Persoanele care nu au acces la servicii de specialitate au primit echipamente de mobilitate personalizate şi au beneficiat de adaptări şi reparaţii gratuite pentru echipamentele pe care le folosesc.

<— Citeşte şi Viaţa la ţară în scaun rulant: Grav e când scaunul nu există —>

10458361_10152949626773327_907064819067433566_n

<— Citeşte şi Cum se vede viaţa dintr-un scaun rulant —>

Tot în acest an, am dezvoltat proiectul Call Center de urgenţă pentru persoanele cu traumatisme ale coloanei vertebrale din România, alături tot de Fundaţia Motivation. Scopul acestui proiect este de a le permite pacienţilor cu traumatism al coloanei vertebrale să aibă acces rapid la toate informaţiile relevante, imediat după accident, dar şi să conecteze spitalele şi serviciile non-profit în vederea recuperării şi redobândirii cât mai rapide a independenţei personale.

Fundatia Vodafone România susţine de peste cinci ani Gala Dizabilităţii, un proiect care promovează aptitudinile persoanelor cu dizabilităţi şi care recunoaşte meritele celor care lucrează pentru ca aceste persoane să fie active în toate aspectele vieţii sociale, încă de la cele mai mici vârste.

Din anul 2012 şi până în prezent, Fundaţia Vodafone România susţine, alături de Fundaţia Special Olympics, proiectul Atleţi sănătoşi. Prin intermediul acestui proiect, tinerii cu dizabilităţi îşi pot monitoriza starea de sănătate, iar până acum au beneficiat de servicii peste 300 de sportivi cu dizabilităţi.

Din 2007 susţinem Jocurile Naţionale Special Olympicsun proiect care surprinde cel mai bine principiile de toleranţă, respect şi incluziune a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Jocurile sunt organizate în diferite zone ale ţării, atât în perioada verii, dar şi a iernii, iar tinerii participă la diferite concursuri sportive. Anul acesta, 2.934 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale au participat la 17 evenimente sportive, naţionale şi internaţionale.

Alături de Asociaţia Autism Baia Mare, derulăm proiectul T.A.L.E. Tehnologia asistă educaţia, care foloseşte aplicaţiile multimedia şi tehnologia pentru a oferi o interfaţă utilă şi motivantă în intervenţiile educaţionale pentru 55 de  copii cu autism.

<— Citeşte şi Inteviu: un copil bolnav de autism poate avea o viaţă independentă —>

Proiectul Dupa-amieze vesele, sustinut de patru ani de către Fundaţia Vodafone şi derulat de Asociatia Învingem Autismul din Bucureşti, vine în sprijinul copiilor şi al părinţilor care se confruntă cu probleme privind accesul copiilor la şcolile de stat din România. Prin activităţile din cadrul proiectului, 50 de copii au ocazia să socializeze şi să înveţe rutina de grădiniţă sau şcoală.

Scroll to Top