Sportivii cu dizabilităţi intelectuale participă la cea de-a cincea ediţie a Campionatului naţional de tenis de masă „Special Olympics” • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Sportivii cu dizabilităţi intelectuale participă la cea de-a cincea ediţie a Campionatului naţional de tenis de masă „Special Olympics”

Buzău, 14 martie 2016 – Fundația Special Olympics din România organizează în data de 15 martie 2016, începând cu ora 9:00, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, Campionatul Național de Tenis de Masă „Special Olympics”. Manifestarea este finanțată de Fundaţia Vodafone Romȃnia.

„Pentru noi, copiii şi adulţii cu nevoi speciale sunt, înainte de toate, oameni speciali, iar nevoile lor au fost mereu în centrul preocupărilor şi al proiectelor noastre”, a declarat Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România.

Pentru ediţia din 2016, acest eveniment național, își propune să atragă 60 de sportivi cu dizabilități intelectuale și 40 de părinți și voluntari. Ca de fiecare dată, sportivii participanţi vor fi evaluaţi din punct de vedere al stării de sănătate prin măsurarea tensiunii și a glicemiei în cadrul proiectului „Sportivi Sănătoși – Close the Referral Loop” (Închiderea Lanțului de Recomandări) care face parte din programul Mobile for Good al Fundaţiei Vodafone România.

Aflat la cea de-a cincea ediţie, evenimentul sportiv se adresează persoanelor cu dizabilități intelectuale din toată țara și este cuprins în calendarul competiţional agreat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România pentru anul școlar 2015 – 2016. Sunt așteptați sportivi din Suceava, Timișoara, Satu Mare, București, Buzău, Craiova, de la școli speciale și organizații neguvernamentale.

„Tenisul de masă îi mobilizează pe tinerii sportivi Special Olympics spre o perspectivă pe care noi o cultivăm, aceea de a face mișcare și în același timp să lucreze în echipă, să comunice și să se bucure de timpul petrecut în sala de sport”, a declarat Viorel Mocanu, director sportiv Special Olympics România.

Campionatul Național de Tenis de Masă de la Buzău face parte din proiectul „Integrarea Socială prin Sport a Persoanelor cu Dizabilități Intelectuale”. În cadrul acestuia sunt organizate evenimente sportive locale, regionale și naționale pentru un număr de 915 persoane cu dizabilități intelectuale şi sunt implicaţi antrenori alături de 450 de voluntari şi 200 de membri ai familiilor participanţilor. Partenerul Fundației Special Olympics din România este Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. Proiectul, care a început la 1 aprilie 2015 și se va încheia pe 20 aprilie 2016, este finațat cu 30.000 de euro din care 27.000 de euro reprezintă contribuția Fundației Vodafone România. Alte surse de finațare ale proiectului provin de la autoritățile locale şi de la Special Olympics International.

Despre Fundaţia Vodafone România şi Mobile for Good

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 18 ani de activitate Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 963 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundaţia Vodafone finanţează, în toate cele 28 de ţări în care este prezentă, proiecte care folosesc tehnologia pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor şi a genera schimbarea în societate.

Mobile for Good a fost lansat în România în 2012 şi este un program strategic al Fundaţiei Vodafone România prin care se derulează un număr de 19 proiecte, cu o valoare cumulată de 2,9 milioane de euro şi care se adresează unui număr total de 30.227 de beneficiari.

Despre Fundația Special Olympics din România

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Organizația contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii noștri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top