„Școala din viitor” a ajuns în 628 de școli printr-un parteneriat al Fundației Vodafone România cu Junior Achievement România • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

„Școala din viitor” a ajuns în 628 de școli printr-un parteneriat al Fundației Vodafone România cu Junior Achievement România

  • 120 de clase din 115 localități au fost dotate cu kit-uri educaționale
  • 462 de profesori din rețeaua JA România au accesat activitățile „Școlii din viitor”

București, 12 aprilie 2023 – 15.800 de elevi și 462 de profesori din învățământul primar și gimnazial din rețeaua Junior Achievement (JA) România au beneficiat de acces la resurse și formare digitală prin programul „Școala din viitor” derulat în parteneriat cu Fundația Vodafone România. Elevii au dobândit, astfel, abilități și cunoștințe de alfabetizare media și combatere a hărțuirii cibernetice, prin activități creative și inovatoare de gestionare eficientă și responsabilă a resurselor unei comunități.

În cadrul proiectului, JA România și Fundația Vodafone România au organizat întâlniri online cu profesorii pentru prezentarea metodologiei „Școala din viitor” și a modelului de lucru dezvoltat și au susținut integrarea elevilor și profesorilor din mediul rural și urban mic prin dotarea a peste 120 de clase din 115 localități cu kit-uri educaționale care să faciliteze derularea la clasă a activităților „Școala din viitor”.

„Elevii mei au fost încântați de informațiile descoperite prin intermediul proiectului educațional Școala din viitor [ajunge în școlile JA], susținut de Fundația Vodafone România. Ei au imaginat la clasă un oraș ideal, cu ajutorul resurselor oferite pe platforma JA Inspire, și au «construit»  roboți din materiale reciclabile, realizând apoi, în echipă, video-uri cu aceștia. 

Astfel, elevii au fost creatori ai propriilor idei, au reușit să le pună în practică și le-au prezentat cu entuziasm în fața clasei. Prin joc și experiment, au pătruns în lumea digitală cu încredere, curiozitate și creativitate, găsind soluții la diferite probleme și colaborând în cadrul echipelor. Analiza, sinteza, comparația și problematizarea s-au împletit armonios cu lumea digitală și cu cea reală, din viața de zi cu zi. Un alt aspect important de subliniat este responsabilizarea cu privire la mediul înconjurător, la reciclare și utilizarea dispozitivelor“, a declarat Daniela Monica Grozavu, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Avram Iancu, București

Proiectul Școala din viitor ajunge în școlile JA are ca obiectiv extinderea oportunităților de învățare learning by doing și a promovării unui model educațional transdisciplinar rezultat prin alăturarea experiențelor internaționale promovate de Junior Achievement și Fundația Vodafone România.

Școala din viitor ajunge în școlile JA aduce împreună modulele educaționale Junior Achievement și activitățile de pe platforma Școala din viitor și creează experiențe de învățare extinse prin care elevii își dezvoltă abilitățile digitale și personale în timp ce explorează, din perspective și cu mijloace multiple, lumea care evoluează odată cu ei. 

La finalul etapei actuale a proiectului, în luna iunie, școlile care au accesat cel mai mult activitățile Școala din viitor vor primi suport pentru dotări cu echipamente sau pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu. Informații complete despre criteriile de selecție a celor mai active școli în cadrul proiectului sunt disponibile la https://jar.ro/sdv-ja-criterii.

Despre Fundația Vodafone România 
De 25 de ani punem la un loc resursele noastre și ale partenerilor noștri pentru ca împreună să construim proiecte incluzive și durabile. Apelăm la tehnologie și la inovație socială și investim anual în jur de 2 milioane de euro în dezvoltarea comunităților defavorizate din România. Modernizăm secții de terapie intensivă neonatală și susținem programe de educație digitală care pregătesc copii și tineri pentru meseriile viitorului. Alături de celelalte fundații Vodafone din întreaga lume, scopul nostru este să îmbunătățim viața a 400 de milioane de persoane până în 2025.
Suntem o organizație neguvernamentală românească înființată în 1998, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operațiunile comerciale ale companiei Vodafone România. 
Mai multe detalii despre programele noastre se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone

Despre Școala din viitor
Școala din viitor face parte din programul Skills Upload Jr. – o inițiativă a Fundațiilor Vodafone din 13 țări, creată pentru a-i încuraja pe educatori și elevi să își dezvolte gândirea critică și să utilizeze în mod creativ tehnologiile digitale.

Despre Junior Achievement (JA) România
Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 254.000 de elevi și studenți din 1.898 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org

Read in english

Currently not available

Scroll to Top