„Împreună pentru Sănătate”, prima platformă digitală în sprijinul pacienților oncologici și al celor cu boli grave • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

„Împreună pentru Sănătate”, prima platformă digitală în sprijinul pacienților oncologici și al celor cu boli grave

București, 01.07.2021 – Fundația Vodafone România, în parteneriat cu Asociația M.A.M.E, lansează prima platformă digitală din România adresată pacienților diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave, la care aceștia pot apela pentru consiliere și îndrumare în vederea soluționării diverselor probleme întâmpinate în perioada de confruntare cu boala. Proiectul este finanțat de Fundația Vodafone România cu un buget de 335.800 lei în cadrul programului Connecting for Good. 

Platforma www.impreunapentrusanatate.ro pune la dispoziția bolnavilor oncologici și a celor cu afecțiuni grave, atât adulți, cât și copii, informații și îndrumare pentru accesarea unor servicii medicale de care aceștia au nevoie, oferite de clinici și spitale din țară și din străinătate, dar și consiliere pentru strângerea de fonduri pentru plata unor investigații, intervenții sau tratamente care nu pot fi efectuate în România sau care nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Totodată, platforma conectează pacienții şi aparținătorii acestora cu persoane din țară sau din străinătate dispuse să le ofere găzduire în vecinătatea unităților medicale în care își  efectuează tratamentele. Nu în ultimul rând, platforma asigură suport în soluționarea altor tipuri de nevoi, precum găsirea de medicamente, asigurarea transportului casă – spital pentru pacienți sau traducerea unor documente medicale, dar și un ghid despre accesarea și decontarea serviciilor medicale în România și în străinătate și informații la zi din domeniul sănătății. 

Astfel, platforma le dă posibilitatea pacienților oncologici și cu afecțiuni grave să identifice cele mai bune opțiuni de tratament, oferind acces la informații despre peste 400 de clinici și spitale de stat sau private, din mai mult de 20 de țări din Europa, America și Asia. Acestea sunt grupate pe patru categorii (oncologie, hematologie, radioterapie și transplant medular), cuprinzând informații despre serviciile medicale puse la dispoziție în cadrul fiecărei secții, date de contact ale specialiștilor, opțiuni de cazare în apropierea spitalelor, transportul de la aeroport. Platforma conține și o listă a ONG-urilor care pot veni în sprijinul pacienților cu diverse servicii gratuite. 

Cei care doresc să ofere sprijin pacienților cu boli grave pot accesa rubrica Oferă ajutor de pe platformă https://impreunapentrusanatate.ro/ro/offer-help

www.impreunapentrusanatate.ro este disponibilă în limbile română și engleză și are secțiuni dedicate celor aflați în nevoie și celor care pot oferi ajutor. În primul an de la lansare, platforma urmărește să sprijine aproximativ 1.000 de pacienți, aducând speranță în viețile acestora și ale familiilor lor.

În România, în anul 2020, trăiau aproximativ patru milioane de bolnavi cronici, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică. Mulți dintre ei întâmpină dificultăți financiare și, de cele mai multe ori, nu reușesc să acopere costurile necesare pentru plata unor investigații medicale, tratamente adecvate, transport sau cazare. Acest lucru conduce automat la amânarea sau întreruperea tratamentului și, implicit, la scăderea șanselor de vindecare.  www.impreunapentrusanatate.ro vine în sprijinul acestor pacienți, dar și al celor care doresc să se implice în beneficiul bolnavilor. 

Asociația M.A.M.E. este o organizație non-profit care sprijină copiii și tinerii diagnosticați cu cancer și alte boli grave din România. În cei 12 ani de activitate, a oferit servicii de informare și îndrumare, dar și suport psiho-socio-medical pentru aproximativ 5.000 de beneficiari. De asemenea, a donat aparatură medicală performantă de care beneficiază, anual, peste 10.000 de pacienți oncologici. A derulat campanii de informare și conștientizare în rândul a peste 8.000 de elevi privind adoptarea unui stil de viață sănătos și combaterea fenomenului de tip bullying. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de asociație și rezultatele obținute până în prezent, vă invităm să accesați:  www.asociatiamame.ro sau www.facebook.com/AsocMAME

Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.168 de programe derulate de 765 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătății, educației și serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundației sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.rohttp://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Code for Romania este a doua cea mai mare comunitate de tehnologie civică din lume, cu aproximativ 2000 de voluntari de pe 12 fusuri orare. Până în prezent, organizația a prototipat deja 115 soluții digitale care să rezolve probleme ale societății românești, dintre care 21 sunt acum live. Prin programul Civic Labs, Code for Romania și își propune să fie generatorul de soluții de tehnologie civică pentru problemele sociale ale României. Civic Labs contribuie în mod concret la rezolvarea unor nevoi reale ale societății printr-un amplu proces de cercetare și prin generarea de soluții cu impact la nivel sistemic și cu rezultate măsurabile pe termen lung.

Scroll to Top