Fundația Vodafone România și-a anunțat sprijinul pentru renovarea secției de Neonatologie a Spitalului Constanța • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Fundația Vodafone România și-a anunțat sprijinul pentru renovarea secției de Neonatologie a Spitalului Constanța

În cadrul Galei Anuale,
Fundația Vodafone România și-a anunțat sprijinul pentru renovarea secției de Neonatologie a Spitalului Constanța

  • Suma de 1,3 milioane de euro necesară pentru renovare va fi strânsă printr-o campanie de strângere de fonduri organizată de Asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi
  • Fundația Vodafone România va dubla suma strânsă în campanie
  • Cinci premii au fost acordate ONG-urilor partenere și voluntarilor în cadrul Galei Anuale a Fundației Vodafone România

București, 20 octombrie 2016 – Fundația Vodafone România și-a anunțat sprijinul pentru renovarea secției de Neonatologie a Spitalului Județean Constanța, prin dublarea sumei strânse în campania națională de strângere de fonduri care va fi organizată de Asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi. Anunțul a fost făcut de Ravinder Takkar, Președinte și CEO Vodafone România, în cadrul Galei Anuale a Fundației Vodafone România. Suma necesară pentru renovare este de 1,3 milioane de euro.

În cadrul Galei Anuale, Ravinder Takkar a adăugat că Fundația Vodafone România va oferi și o soluție de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale ori să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate. Prima astfel de soluție de telemedicină a fost implementată cu ajutorul Fundației Vodafone România la Spitalul Marie Curie din București. Fundația a finanțat cu 1,4 milioane de euro construirea noii clădiri de patru etaje a spitalului Marie Curie în care sunt îngrijiți copiii nou-născuți, în cadrul unui proiect inițiat de Asociația Inima Copiilor.

Gala Anuală a Fundației Vodafone România acordă premii de recunoaștere partenerilor și voluntarilor săi care au avut contribuții semnificative în proiecte ce acoperă cele patru arii strategice în care investește fundația, și anume educație, sănătate, voluntariat și servicii sociale. Anul acesta, Premiul pentru Educație a fost acordat Fundației pentru SMURD, pentru caravana „Fii pregătit!”, care instruiește populația din toată țara pentru a face față dezastrelor naturale și situațiilor de urgență. Premiul pentru Sănătate a fost oferit Fundației de Ajutor Medical Profilaxis, pentru proiectul „Împreună pentru sănătate”, care oferă persoanelor din zonele rurale servicii medicale de specialitate prin intermediul unei soluții de telemedicină. Premiul pentru Voluntariat a fost înmânat Amaliei Nistor și lui Dan Negru, angajați ai Vodafone România, pentru implicarea deosebită în activitățile de volunariat ale Fundației Vodafone România. Premiul pentru Servicii Sociale a fost acordat Asociației „Bună ziua, copii din România”, pentru proiectul „Împreună cu ei, în comunitate”, care reprezintă un model sustenabil și replicabil de integrare socială pentru tineri cu dizabilități. Iar Premiul Special a fost înmânat Condelinei Kilikidis, membru al Consiliului Director al Fundației Vodafone România, pentru 18 ani de sprijin și dedicare față de acțiunile fundației.

În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.000 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei și serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

Fundația Vodafone România face parte din Fundația Vodafone Group, organizație internațională care activează de 25 de ani prin filialele sale din 27 de țări.

Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. Mai multe detalii despre programele fundației se regăsesc pe: fundatia-vodafone.ro, fundatiavodafone-blog.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone.

Scroll to Top