99% promovabilitate in randul elevilor si frecventa scolara imbunatatita dupa trei ani de Investitie in Mediul Rural • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

99% promovabilitate in randul elevilor si frecventa scolara imbunatatita dupa trei ani de Investitie in Mediul Rural

  • 12 centre Şcoală după Şcoalăfrecventate de aproape 700 de elevi timp de trei ani
  • Program adresat comunităților vulnerabile din mediul rural: elevilor, profesorilor, părinților, dar și organizațiilor locale și voluntarilor

București, 17 decembrie 2020 – Din 2017 și până în 2020, Fundația Vodafone România a susținut prin programul Investiție în Mediul Rural desfășurarea activităților din 12 centre de tip Școală după Școală. La finalul celor trei ani, 99% dintre elevi au promovat clasa, majoritatea și-au îmbunătățit abilitățile de învățare și rezultatele școlare la limba română și matematică. 91% dintre elevi au avut o frecvență a participării la ore mai bună. Programul a fost derulat împreună cu doi parteneri strategici: Fundația Principesa Margareta a României, care a co-finanțat activitatea a opt centre aflate în județele Alba, Bistrița-Năsăud, Constanța, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Neamț și Teleorman și Fundația World Vision România, care a susţinut, în cadrul parteneriatului, patru centre din județele Cluj, Dolj, Ialomița și Vâlcea. Valoarea finanțării acordate de Fundația Vodafone România a fost de peste 650.000 de euro.

Programul Investiție în Mediul Rural a avut componente care s-au adresat elevilor, profesorilor și părinților din comunitățile vulnerabile, dar și o componentă puternică de dezvoltare a organizațiilor locale și de voluntariat.

Pentru elevi, părinții lor și profesori

Pe lângă activitățile educaționale, timp de trei ani, cei 688 de elevi înscriși în centre au beneficiat de peste 125.500 de mese de prânz, tichete sociale și pachete alimentare, peste 4.900 de kituri de igienă orală, igienă personală și rechizite. În cadrul programului au fost organizate 13 tabere pentru elevi, pentru 87% dintre aceștia fiind prima experiență de acest fel. De asemenea, aproape 1.040 de părinți au fost implicați în activitățile de la Școala Părințilorși cele de consiliere. În rândul acestora s-a constat o îmbunătățire a relațiilor intrafamiliale și o dezvoltare a competențelor parentale.

Șase dintre cele 12 centre de tip Școală după Școală au fost dotate cu tehnologie: 453 de tablete, șase table interactive, șase softuri educaționale și 337 SIMs Vodafone cu ajutorul cărora profesorii și elevii au învățat să folosescă tehnologia la clasă și să facă orele mai atractive.

Dintre cei 56 de profesori și experți în educație care au susținut activitățile de la centre, majoritatea a participat la cele șapte cursuri de formare, trei dintre acestea acreditate de Ministerul Educației.

Dezvoltareaorganizațiilor locale și de voluntariat

La activitățile din centre au participat peste 360 de voluntari, dintre care 67 de seniori care și-au reconfirmat astfel rolul în comunitate și care au declarat că se bucură că pot fi utili.

Personalul din cele opt centre coordonate de Fundația Regală Margareta a României a participat la cursuri dedezvoltare a ONG-urilor locale: managementul voluntarilor, managementul organizațional, managementul resurselor personale pentru dezvoltare profesională, strângerea de fonduri, scriere de proiecte, comunicare, coaching etc. În urma acestor cursuri au fost realizate 35 de proiecte destinate atragerii de fonduri, 19 planuri de fundraising și opt planuri de dezvoltare.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 765 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe fundatia-vodafone.ro,  http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. World Vision România este o fundație care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Fundația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. În peste 30 de ani de prezenţă în România, fundaţia a ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în 400 de comunităţi din 8 judeţe. Mai multe detalii despre fundație:

www.worldvision.rowww.facebook.com/WorldVisionRomaniablog.worldvision.ro/.

Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile neguvernamentale de elită din România ce contribuie la dezvoltarea societății civile prin programe sociale și educaționale care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.De-a lungul celor 30 de ani de activitate, Fundaţia Regală Margareta a României a sprijinit proiecte dedicate copiilor aflaţi în situaţii dramatice de viaţă, care se confruntă cu sărăcia extremă,  riscă abandonul şcolar sau al familiei, probleme de sănătate sau excluziunea socială. Un număr de 28.000 de copii şi tineri şi aproximativ 2.600 de familii cu un trai precar, precum şi 670 de mici ong-uri locale, au primit ajutor şi asistenţă din partea Fundaţiei din 1990 şi până în prezent. Mai multe detalii despre fundaţie: www.frmr.rowww.facebook.com/www.frmr.ro.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top