Code4Romania a creat o platformă pentru combaterea dezinformării în timpul epidemiei de COVID-19 • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Code4Romania a creat o platformă pentru combaterea dezinformării în timpul epidemiei de COVID-19

Organizația Code4Romania a creat, în colaborare cu Guvernul României, platforma Știri Oficiale, care reunește toate informațiile venite de la autorități în criza COVID-19. Platforma, realizată cu susținerea ING Romania, a Fundației Vodafone România și a Romanian-American Foundation, va centraliza toate comunicatele oficiale, conferințele de presă și hotărârile Comitetului pentru Situații Speciale de Urgență. Cei care o accesează vor găsi în ea și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență. 

Scopul platformei este acela de a combate dezinformarea, într-o perioadă în care știrile false pot face mai rău decât oricând.

Pentru o mai bună gestionare a crizei COVID-19, echipa Code4Romania și Autoritatea pentru Digitalizarea României mai au în lucru următoarele platforme: Date la Zi – date anonimizate cu privire la cazuri, Stăm Acasă – centralizarea și monitorizarea persoanelor aflate în autoizolare, Diaspora Hub – centralizare și monitorizare/ comunicare suport, Ce Mă Fac – chestionare care pot să ajute populația să înțeleagă situația și RO Help – colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor.

„Prioritatea zero a Autorității pentru Digitalizarea României în aceste zile este punerea la dispoziția cetățenilor și a instituțiilor publice a oricărei soluții electronice care poate duce la prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Vorbim de platforme de informare, comunicare sau gestiune a serviciilor publice care ajută cetățenii să ia decizii corecte și să limiteze expunerile acestora. Le mulțumim voluntarilor care ne ajută în acest demers, precum și instituțiilor care au înțeles că tehnologia poate fi mai utilă ca oricând pentru cetățenii români de pretutindeni”, a afirmat Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Scroll to Top