Am renovat 8 centre de transfuzie sanguină

Am renovat 8 centre de transfuzie sanguină

Fundaţia Vodafone România a investit 348.530 euro pentru renovarea şi crearea unui mediu propice actului medical în opt importante centre de transfuzie sanguină din România, care deservesc o treime din totalul donatorilor din ţară.

Proiectul prin intemediul căruia am realizat această investiţie se numeşte „O şansă pentru viaţă” şi este vorba despre centrele de transfuzii sanguine din Bucureşti, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu, care însumează o suprafaţă totală de 15.145 de metri pătraţi.

Anual, mai mult de 127.000 de donatori vor beneficia de noile condiţii din cele 8 centre renovate. Pe lângă reabilitarea spaţiilor, au fost achiziţionate şi 30 de scaune de recoltare, un aparat de aer condiţionat pentru laboratorul sanguin, patru centrifuge, două hemomixere, şase frigidere şi congelatoare pentru stocarea sângelui. De asemenea, patru din cele opt centre au fost dotate cu mobilier nou.

Programul „O şansă pentru viaţă” are o vechime de şapte ani, iar prin intermediul lui Fundaţia Vodafone România a contribuit la salvarea a peste 200.000 de vieţi omeneşti.

Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România deruleaz încă din 2008 cel mai amplu program naţional de donare de sânge din România – „O şansă pentru viaţă”. Programul cuprinde trei componente: campanii media de informare şi conştientizare cu privire la importanţa donării de sânge; campanii mobile de donare de sânge şi proiecte de renovare şi dotare a unităţilor de transfuzii din ţară.

Valoarea totală a investiţiei în acest program, de la lansarea sa şi până în prezent, este de 640.000 de euro.

Scroll to Top