Investiție în Mediul Rural

Click pe județe pentru a descoperi proiectele noastre

{{ country.length ? country[0].judet : '' }}

{{country.proiect}}

Partener strategic: {{country.partener}}

vezi detalii >

{{details.proiect}}

{{details.descriere}}

Județ

{{details.judet}}

Oraș/Comună/Sat

{{details.sat}}

Partener strategic

{{details.partener}}

Nume ong local

{{details.organizatie}}

Programul “Investiţie în Mediul Rural”

Aproape jumătate din populaţia României trăieşte în mediul rural, de multe ori în condiţii extrem de grele. Vorbim despre copii care locuiesc în zone izolate şi care fac ore întregi pe drum că să ajungă la şcoală. Despre bătrâni rămaşi singuri şi pe care nu are cine să îi îngrijească. Despre oameni pentru care accesul la apă potabilă sau la încălzire este un lux. Sau despre cei care trăiesc în condiţii dure, fără perspectiva unui loc de muncă sau a unei speranţe de viitor. Peste jumătate dintre copiii români trăiesc în sărăcie, iar 74% dintre aceştia trăiesc la sat într-o sărăcie extremă, care le limitează dreptul la creştere şi dezvoltare fizică normală. Studiile arată că 225.000 dintre copiii din România merg la culcare flămânzi1. Sărăcia cu care se confruntă (foametea, frigul, lipsa curentului electric etc.)

îi determină să se ocupe de responsabilităţile domestice, să muncească câmpul, şi astfel renunţă să mai meargă la şcoală. În ultimii ani, România este în topul Uniunii Europene în ceea ce priveşte rata de abandon şcolar iar numărul elevilor din zona rurală care abandonează școala crește de la an la an...2 Zeci de şcoli, grădiniţe, biblioteci şi asociaţii locale nu au infrastructură şi nici forţă financiară care să asigure copiilor accesul la educaţie, un drept fundamental. Copiii nu au bănci, scaune, dulapuri, căldură, apă curentă, toalete sau material didactic. Programul strategic ”Investiţie în Mediul Rural” vrea să aducă normalitatea în vieţile acestora.

Surse:

1 Fundaţia World Vision România, „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural”

2 Eurostat, ”Education and Training Monitor 2017 Romania”