Construcţia unei noi secţii de terapie intensivă nou-născuţi la Spitalul Marie Curie

Partener: Asociaţia Inima Copiilor
Beneficiari: nou-născuţi şi prematuri cu boli, malformaţii şi traumatisme diverse
Localizare: Bucureşti
Anul lansării: 2013
Buget: 8.100.000 lei

Scopul proiectului:

Construcţia în cadrul Spitalului Marie Curie Bucureşti a celei a mai moderne secţii de terapie intensivă nou-născuţi din Sud-Estul Europei, pentru a da cât mai multor copii şansa la îngrijire şi la viaţă.

Problema:

Până în noiembrie 2013, secţia de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Marie Curie reuşea să trateze şi să salveze anual circa 200 de nou-născuţi şi de prematuri cu boli, malformaţii şi traumatisme diverse.
Rată de mortalitate neo-natală era cea mai scăzută din România, aproape de media din centrele europene de prestigiu, fapt remarcabil într-o ţară aflată la coadă clasamentului european în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă.

Cu toate acestea, alţi 200 de copii erau refuzaţi anual la internare pentru simplul motiv că secţia – cu 11 paturi şi o suprafaţă de 190 mp – era neîncăpătoare.

Soluţia:

Împreună cu Asociaţia Inima Copiilor şi cu Spitalul Marie Curie am construit de la zero şi am amenajat cea mai modernă secţie de terapie intensivă nou-născuţi din Sud-Estul Europei.

Rezultate:

Am construit în doar 16 luni un nou corp de clădire de 4 etaje, cu o capacitate de 27 de paturi şi o suprafaţă de 1600 mp, ce poate trata anual 400 de nou-născuţi din toată ţară.

Nouă secţie, inspirată de cea mai bună secţie omoloagă din lume – Spitalul Universitar Iowa, SUA – dispune acum de spaţiu de tratament pe două niveluri, construit în conformitate cu cele mai stricte norme constructive şi medicale internaţionale.

Micii pacienţi au la dispoziţie compartimente separate de îngrijire, prevăzute cu gaze medicale, sisteme performanţe de condiţionare a aerului, monitorizare individuală, nivel de sterilitate şi siguranţă ridicate în condiţii de zgomot redus şi iluminare prietenoasă

Alătură-te
comunității
noastre