Investiție în Mediul Rural • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Investiție în Mediul Rural

Programul “Investiţie în Mediul Rural”, ediţia 2016 – 2017

Fundaţia Vodafone România a lansat a doua ediţie a Programului Strategic de Investiţie în Mediul Rural care suţine educaţia şi serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

Vor fi implementate 30 de proiecte și se vor acorda 250 de burse sociale în toate judeţele ţării. Suma investită de Fundaţia Vodafone România se ridică la 456.000 euro și se estimează că un număr de 11.000 beneficiari.

Pentru desfăşurarea proiectelor, Fundaţia Vodafone România a selectat cinci Parteneri strategici în cadrul unei runde de finanţare adresată ONG-urilor cu experienţă în dezvoltarea de proiecte în mediul rural. Ulterior, partenerii au organizat caravane de promovare a programului în țară, iar proiectele au fost alese în urma unor runde de finanțare locale.

Cei cinci parteneri strategici selectaţi sunt:

Fundația Mereu Aproape se va axa pe renovarea şcolilor şi a altor instituţii de ȋnvăţămant din județele: Argeș, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Olt, Prahova și Tulcea. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: www.ajutaunsat-schimbaotara.ro.
Fundația Principesa Margareta a României va acorda burse elevilor defavorizaţi economic şi social din județele: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu,Satu Mare și Teleorman, care doresc să ȋşi continue studiile. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: fpmr.ro.
Fundația Serviciilor Sociale Bethany va interveni în ajutorarea copiilor şi familiilor defavorizate economic şi social din județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți și Timiș. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: bethanyiasi.ro.
Fundația de Sprijin Comunitar va interveni ȋn beneficiul copiilor şi batrânilor defavorizaţi din județele: Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.
Fundația World Vision România va susţine copii şi familii defavorizate economic şi social din județele: Dolj, Ialomița, și Vâlcea. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: www.worldvision.ro.

Proiectele se vor desfășura în perioada august 2016 – iulie 2017.

Programul “Investiţie în Mediul Rural”, prima ediție

În perioada februarie 2015 – iulie 2016, Fundația Vodafone România a implementat prima ediție a Programului Investiție în Mediul Rural, program unic în România dezvoltat vreodată de o fundație.

Fundația a acordat finanțare de 653.645 euro, iar investiția totală a programului a ajuns la circa 1.110.000 euro ca urmare a co-finațării Partenerilor, implicării active a comunităților locale prin acțiuni de voluntariat și donații.

S-au implementat 55 de proiecte în satele și comunele celor 41 de județe ale țării, s-a ajuns la 35.207 beneficiari: copii, adulți și bătrâni defavorizați economic sau social. Proiectele implementate au fost în domeniiile educației (renovarea și dotarea instituțiilor de învățământ, after schools, centre de zi, centre comunitare), sănătății (renovarea și dotarea cabinetelor medicale, facilitarea accesului la serviciile sanitare) și serviciilor sociale (centre de zi,centre de terapie ocupațională).

Partenerii selectați pentru desfășurarea proiectelor în fiecare județ din țară au fost:

Fundația PACT, prin proiectul “Implicat în comunitatea” a susținut 12 proiecte comunitare în domeniile educație, sănătate și servicii sociale necesare categoriilor defavorizate, din 12 sate și orașe mici din județele Argeș, Brăila, Buzău, Dolj, Galați, Olt și Mehedinți. Proiectele au avut 3.259 de beneficiari si a fost finanţat de Fundaţia Vodafone România cu suma de 149.518 euro. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: www.pactpentrucomunitate.ro.
Fundația Principesa Margareta a României, prin proiectul ”Fondul Special pentru copii” a urmărit asigurarea unui viitor mai bun pentru copiii proveniţi din mediul rural, prin acordarea a 380 de burse indiviuale si 14 de granturi de finanţare organizaţiilor neguvernamentale din mediul rural. Prin intermediul proiectului 3.855 de copii si tineri din mediile dezavantajate au fost ajutați să continue școala. Proiectul s-a desfășurat în județele:Bistrița Năsăud, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Prahova, Vâlcea, Teleorman, Tulcea și a primit finanțare în valoare de 90.400 euro. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: www.fpmr.ro.
Fundația Mereu Aproape, prin proiectul “Ajută un sat. Schimbă o țară” a susţinut renovarea şi dotarea de instituţiilor de învatamânt şi a unitaţilor medicale din judeţele: Alba, Arad, Bihor, Brașov, Caraș Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureș, Timiș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu. Proiectul a avut 15.054 de beneficiari si a fost finanţat de Fundaţia Vodafone România cu suma de 287.943 euro. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: http://www.ajutaunsat-schimbaotara.ro/.
Fundația de Sprijin Comunitar, prin proiectul “Investitii pentru comunități durabile”, a susţinut 14 proiecte sociale în domeniile educație, sănătate și servicii sociale necesare categoriilor defavorizate, din satele şi oraşele mici din 8 județe: Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui. Proiectele au avut 3.300 de beneficiari si a fost finanţat de Fundaţia Vodafone România cu suma de 125.784 euro. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.

Programul strategic ”Investiție în Mediul Rural” a luat naștere din dorința Fundației Vodafone România de a se implica în combaterea excluziunii sociale și a discrepanței foarte mari dintre zonele rurale și cele urbane prin finanțarea de proiecte care susțin educația, sănătatea și accesul la servicii sociale.

Scroll to Top