Parteneri
Asociația Citizen Next
Localizare
Național
Buget
260.000 lei
Anul lansării
2021
Beneficiari
Elevi de gimnaziu ale căror performanțe școlare au fost afectate de pandemie si care au nevoie de o pregătire suplimentară pentru recuperarea materiei pierdute;
Problema identificată
Pandemia a însemnat pentru educație mutarea activităților din clasă în sistemul online/hibrid. Studiile realizate arată că închiderea școlilor și derularea activităților educaționale la distanță au produs efecte negative în procesul de învățare al elevilor și au influențat performanțele școlare.
Conform `What`s next? Lessons on Education Recovery`(UNICEF, UNESCO, Banca Mondială și OECD, 2021) reiese că elevii afectați de închiderea școlilor prezintă o reducere absolută în învățare.
Studiul Școala în stare de urgență – Accesul copiilor din România la Educația online (Fundația Viață și Lumină, FEPAL și IRES, mai 2020) a relevat faptul că doar 50% dintre copii au avut contact cu profesorii sau învățătorii în perioada stării de urgență.
Justificarea proiectului are la bază necesitatea diminuării efectelor pandemiei, asigurând grupului țintă accesul la unități de învățare particularizate pentru recuperarea materiei școlare cu ajutorul unei rețele educaționale incluzive.
Soluția
Crearea unei platforme educaționale bazate pe conceptul de microlearning, facilitând derularea de activități remediale pentru 500 de elevi de gimnaziu, sub formă de meditații online centrate pe unități de învățare pentru limba română și matematică, materii de studiu care reprezintă baza evaluărilor naționale. Soluția permite interacțiunea dintre elevi – profesori – părinți – voluntari.
Rezultate
Rezultate estimate: reducerea impactului produs de pandemie asupra sistemului educațional și îmbunătățirea performanțelor școlare pentru elevii de gimnaziu la materiile matematică și limba română, folosind tehnologia (prin edushare.ro) ca mijloc principal de interacțiune dintre elevii și meditatorii recrutați.
- O platformă educațională accesibilă la edushare.ro
- 13 parteneriate dezvoltate cu unități școlare
- 30 de voluntari selectați pentru activitățile de suport educațional
- 1 x programă matematică care să includă unitățile de învățare ale materiei, 1 x programă limba română care să includă unitățile de învățare ale materiei
- 500 de elevi recrutați, 500 de conturi de elevi create
- 500 de elevi care participă la minimum 5 sesiuni de meditație online