Investiție în Mediul Rural - Fundatia Vodafone

Click pe județe pentru a descoperi proiectele noastre

{{ country.length ? country[0].judet : '' }}

{{country.proiect}}

Partener strategic: {{country.partener}}

vezi detalii >

{{details.proiect}}

{{details.descriere}}

Județ

{{details.judet}}

Oraș/Comună/Sat

{{details.sat}}

Partener strategic

{{details.partener}}

Nume ong local

{{details.organizatie}}

Programul “Investiţie în Mediul Rural”

Aproape jumătate din populaţia României trăieşte în mediul rural, de multe ori în condiţii extrem de grele. Vorbim despre copii care locuiesc în zone izolate şi care fac ore întregi pe drum că să ajungă la şcoală. Despre bătrâni rămaşi singuri şi pe care nu are cine să îi îngrijească. Despre oameni pentru care accesul la apă potabilă sau la încălzire este un lux. Sau despre cei care trăiesc în condiţii dure, fără perspectiva unui loc de muncă sau a unei speranţe de viitor. Peste jumătate dintre copiii români trăiesc în sărăcie, iar 74% dintre aceştia trăiesc la sat într-o sărăcie extremă, care le limitează dreptul la creştere şi dezvoltare fizică normală. Studiile arată că 225.000 dintre copiii din România merg la culcare flămânzi, iar numărul acestora creşte de la an la an. Sărăcia cu care se confruntă (foametea, frigul, lipsa curentului electric etc.)

îi determina să se ocupe de responsabilităţile domestice, să muncească câmpul, şi astfel renunţă să mai meargă la şcoală. (Sursă: Fundaţia World Vision România, „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural”). România este pe primul loc în Uniunea Europenă în ceea ce priveşte rata de abandon şcolar, un copil din cinci abandonează şcoală în anii de liceu. (Sursă:UNICEF România, ”Copiii care nu merg la şcoală”). Zeci de şcoli, grădiniţe, biblioteci şi asociaţii locale nu au infrastructură şi nici forţă financiară care să asigure copiilor accesul la educaţie, un drept fundamental. Copiii nu au bănci, scaune, dulapuri, căldură, apă curentă, toalete sau material didactic. Programul strategic ”Investiţie în Mediul Rural” vrea să aducă normalitatea în vieţile acestora.

Subscribe to our newsletter!

Get e-mail updates whenever we publish on our blog.

Name is required Invalid email address

You have successfully subscribed to our newsletter!

Join our
community