Împreună pentru Şcoală, la Casa Cristina!

Partener: Organizaţia Umanitară Concordia
Beneficiari: 36 de copii şi 25 de adulţi de etnie romă din Ploieşti, provenind din familii sărace
Localizare: Ploieşti, jud. Prahova
Anul lansării: 2015
Buget: 220.152 lei

Scopul proiectului:

Prevenirea abandonului, reducerea absenteismului şcolar şi îmbunătăţirea activitătii şcolare a copiilor din cartierul Mimiu din Ploieşti, jud. Prahova.

Context:

În cartierul de periferie Mimiu din Ploieşti, peste 90 % din populaţia rezidentă este de etnie romă. Sunt familii sărace care, în mare parte, trăiesc în condiţii mizere. O parte dintre copiii care locuiesc aici nu au mers niciodată la şcoala, iar ceilalţi prezintă un risc crescut de abandon şcolar. Conform informaţiilor publicate de Inspectoratul Şcolar Prahova, cei mai mulţi copii care au abandonat şcoala în anii 2013-2014 provin din ciclul primar (119 cazuri) şi din cel gimnazial (212 cazuri). Această situaţie este cauzată de faptul că majoritatea părinţilor nu au un loc de muncă, iar condiţiile în care locuiesc sunt insalubre. Pe lângă nevoile de bază ale copiilor (hrană, îmbrăcăminte), o problemă majoră cu care aceştia se confruntă o reprezintă şi traumele psihice, sau pe fond afectiv care generează probleme de comportament.

Soluția:

Pentru a-şi îmbunătăţi frecvenţa şi rezultatele şcolare, copiii din Mimiu sunt ajutaţi la temele şcolare, sunt implicaţi în activităţi extraşcolare cu rol educativ şi sprijiniţi prin şedinţe de consiliere şi terapie. Deoarece în aceste familii asigurarea hranei este o problemă, la Centrul de Zi Casa Cristina copii beneficiază zilnic de o masă caldă, de multe ori aceasta fiind singura pe care o primesc.

De asemenea, sunt asigurate servicii de consiliere şi informare pe diverse teme (igienă personală, şcolarizare, găsirea unui loc de muncă) pentru cel puțin 25 de membri adulţi ai familiilor copiilor beneficiari din centru.

Abonează-te la newsletter!

Primeşte pe e-mail noutăţile noastre ori de câte ori publicăm pe blog.

Nu ati completat numele. Introduceti o adresa de e-mail valida.

Felicitari, te-ai abonat la newsletter!

Acum vei fi la curent cu toate noutatile Fundatiei Vodafone Romania postate pe blog

Alătură-te
comunității