132 de copii defavorizați din Moldova vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Moș Crăciun • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

• 132 de copii din centre sociale și de plasament din județele Bacău, Galați Iași și Suceava vor primi cadourile de Crăciun pe care le-au cerut, cu ajutorul programului „Scrisori pentru Moș Crăciun” al Fundației Vodafone România
  • Darurile de la Moș Crăciun vor fi oferite în cadrul unui spectacol special, ce va avea loc sâmbătă, 17 decembrie, la Ateneul din Bacău
  • „Scrisori pentru Moș Crăciun”, cel mai amplu program de voluntariat al Fundației Vodafone România, a ajuns la cea de-a șaptea ediție

București, 15 decembrie 2016132 de copii defavorizați din județele Bacău, Galați, Iași și Suceava vor primi cadourile de Crăciun pe care le-au cerut, cu ajutorul programului „Scrisori pentru Moș Crăciun” al Fundației Vodafone România. Darurile vor fi oferite copiilor în cadrul unui spectacol special de sărbători ce va avea loc sâmbătă, 17 decembrie, începând cu ora 11.00, la Ateneul din Bacău. Evenimentul face parte din inițiativa „Scrisori pentru Moș Crăciun”, cel mai amplu program de voluntariat al Fundației Vodafone România, ajuns la cea de-a șaptea ediție.

„Eu vreau de la tine anul acesta multe dulciuri, atât pentru mine, cât și pentru surioara mea mai mică. În afară de asta, mi-ar plăcea să primesc o gecuță, mov sau roșie, o pereche de ghetuțe și un pulover roz. Mama mea este plecată în Anglia și tata în Italia, iar noi stăm cu bunicii”, scrie Ștefania, o fetiță de 7 ani din Broșteni, județul Iași, în scrisoarea sa către Moș Crăciun.

Anul acesta, 600 de copii din centre sociale și de plasament din toată țara i-au scris Moșului pentru a-i transmite ce cadouri își doresc de Crăciun. Copiii provin din 18 comunități defavorizate din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Suceava și Timiș.

Scrisorile au fost colectate de Fundația Vodafone România, scanate și încărcate într-o aplicație dedicată, astfel încât să poată fi citite de voluntari. Pentru fiecare dintre acești copii, un voluntar s-a transformat în Moș Crăciun, a cumpărat și a pregătit cadourile ce vor fi oferite în cadrul unui spectacol special, în care cei mici se vor întâlni cu spiriduși, magicieni și Moșul însuși. Pentru a acoperi întreg teritoriul țării, Fundația Vodafone România organizează patru astfel de spectacole regionale, în Cluj-Napoca, Bacău, Pitești și Craiova.

Din 2010, anul în care a fost lansat programul, 2.000 de copii din medii defavorizate din toată țara au beneficiat de cadouri din partea voluntarilor Fundației Vodafone România.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat aproape 1.000 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.rowww.facebook.com/fundatiavodafonehttp://fundatiavodafone-blog.ro.

Read in english

Currently not available