Despre noi • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Cine suntem?

Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală cu statut caritabil, puternic implicată în comunități defavorizate de pe întreg teritoriul României.

Înființată în anul 1998 ca entitate juridică distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei Vodafone, Fundația Vodafone România este prima fundație corporativă din România.

Prin proiecte finanțate și implementate în parteneriat cu organizații neguvernamentale puternice, Fundația Vodafone România vine în ajutorul celor bolnavi și al persoanelor cu nevoi speciale, sprijină educația copiilor și a tinerilor, încurajează voluntariatul și implicarea socială, ajută vârstnici și familii dezavantajate.​

E normal .

Manifesto

În 1998, Fundaţia Vodafone pornea într-o călătorie anevoioasă. Mânaţi de dorinţa de a avea o ţară civilizată, evoluată şi sănătoasă, încrezători în fiecare pas şi în fiecare proiect reuşit, am reuşit să schimbăm lumea. Nu, nu lumea întreagă. Am reuşit să schimbăm lumea lor. A celor mulţi. A celor pentru care ajutorul nostru a însemnat totul, a celor care au astăzi şansa la o altfel de viaţă sau chiar a celor care au astăzi şansa la viaţă. Pentru noi, acest lucru reprezintă răspunsul la întrebarea de pe buzele unei naţiuni: se poate schimba ceva? Da. Se poate.

Însă pentru asta trebuie să avem puterea să înţelegem ce înseamnă, de fapt, să faci bine într-o ţară în care binele este privit ca o excepţie, ca ceva neobişnuit. Suntem cu toţii de acord, desigur, că cel mai important instrument al schimbării este mentalitatea unei societăţi. Care este, însă, mentalitatea de care ne lovim la fiecare pas atunci când facem un bine? … Avem senzaţia că am făcut ceva extraordinar… Să ai grijă de o familie nevoiaşă, să aduci o bucurie unor copii orfani, să donezi pentru o persoană cu o dizabilitate, toate acestea sunt privite ca gesturi cu totul şi cu totul excepţionale, demne de aplaudat la scenă deschisă. Şi aceasta este poate cea mai mare capcană în care putem cădea. Dacă a face bine este ceva extraordinar, atunci înseamnă că este o raritate. Înseamnă că nu face parte din noi, din rutina noastră, din ceea ce numim normalitate.

Noi pledăm pentru acel pas pe care ar trebui să îl facem ca societate în drumul către schimbare. Şi, de această dată, nu mai vorbim de paşi mici. Vorbim despre o problemă care, odată rezolvată, ne va ajuta să facem 100 de salturi în viitor, să punem 1.000 de cărămizi la ceea ce încercăm să construim: o viaţă mai bună pentru cât mai mulţi oameni.

A face bine este ceva normal! Atunci când fiecare dintre noi va considera că a împărţi, a ajuta, a salva, a se implica sunt lucruri fireşti şi nu excepţii demne de aplaudat, abia atunci calitatea vieţii noastre, a tuturor românilor, se va îmbunătăţi. Nu e uşor. E poate cea mai grea misiune pe care Fundaţia putea să şi-o asume, întrucât se luptă cu o mentalitate cu rădăcini adânci. Oamenii care fac lucruri bune sunt priviţi ca nişte eroi de către prieteni, familie, presă; iar acest lucru, oricât de nobil ar suna, spune ceva grav despre noi. Nu eşti special atunci când faci un bine. Abia atunci eşti normal. Vrem să inspirăm cât mai mulţi oameni să privească actul de a face bine ca pe ceva firesc, parte din rutină.

Timeline Fundatia Vodafone

Consiliul de administrație

De la înființarea sa şi până în prezent, Fundația Vodafone România a investit în comunități din toată România peste 31 de milioane de euro. Alături de 765 de organizații neguvernamentale, Fundația a dezvoltat 1.168 de proiecte în beneficiul a peste 3 milioane de români aflați în situații vulnerabile și a construit 186 de locuințe sociale.

În ultimii ani, Fundația Vodafone România și-a concentrat atenția asupra proiectelor ce valorifică inovațiile tehnologiei mobile pentru a schimba în bine viața oamenilor bolnavi sau defavorizați.

Publicații anuale

Vezi publicațiile anuale ale Fundatiei

Parteneri

Lista partenerilor Fundatiei Vodafone Romania

Presă

Descarca logo-ul Fundatiei Vodafone România

Scroll to Top