Tehnologie pentru vârstnici imobilizați la domiciliu

Proiect: „Butonul care salvează vieți!”
Partener: Fundația de Sprijin Comunitar Bacău
Beneficiari: vârstnici cu un grad sporit de imobilitate sau imobilizați la domiciliu
Localizare: Bacău și Buhuși
Anul lansării: 2017
Buget: 446.573 lei

Scopul proiectului:

Oferirea unui serviciu de teleasistență și telemonitorizare medicală care să eficientizeze și să îmbunătățească serviciile de îngrijire și asistență medicală la domiciliu.

Problema:

Conform statisticelor, România ocupa loc fruntaș în Europa în ceea ce privește morbiditatea și mortalitatea persoanelor cu vârste de peste 65 de ani și a persoanelor cu boli cronice.

Incidența evenimentelor agravate de imposibilitatea comunicarii în timp util cu specialiști este de 1 la 3 in randul persoanelor de peste 65 de ani.

Soluția:

Oferirea pentru 200 de vârstnici aflați la risc medical a unor kituri de telecomunicații care constau în telefon și brățară cu buton de urgența, care să le permită contactarea în timp util a echipei medicale și de îngrijiri în cazul unor urgente sau probleme medicale majore.

Crearea unui call-center cu functionare 7/24/365 care va prelua și menține legatura cu beneficiarii; va prelua, analiza și selecta situațiile semnalate dupa protocoale medicale bine stabilite și va recomanda intervenția cea mai potrivită pentru beneficiari.

Rezultate estimate:

1 Call Center funcțional 24/7/365
1 protocol general de intervenții care va asigura răspunsuri optime standardizate la diferitele situații medicale sesizate
O centrală telefonică, 200 dispozitive individuale de teleasistență, un software, un calculator server, două laptopuri, trei terminale telefonice mobile pentru echipa de intervenție, un autovehicul pentru echipa mobilă
200 de vârstnici își vor îmbunătăți calitatea vieții printr-o intervenție medicală mult mai promptă, eficientă și adaptată gravității problemelor cu care se confruntă
Minimum 3.000 de ore de informare și consiliere telefonică acordată de dispeceri
Minimum 2.000 de intervenții la domiciliu

Alătură-te
comunității
noastre