Tehnologie pentru copii cu diabet 3

Proiect: „Centrul de telemedicină pentru diabetul pediatric”
Partener: Asociația Sprijin pentru Diabet
Beneficiari: Copii cu diabet zaharat de tip 1, insulino-dependenți
Localizare: Național
Anul lansării: 2017
Buget: 270.160 lei

Scopul proiectului:

Înființarea primului centru de telemedicină care să deservească copii insulinodependenți din întreaga țară, cu accent pe cei din zone defavorizate tehnologic și medical.

Problema:

Viața unui copil cu diabet insulino-dependent poate depinde de detectarea excursiilor periculoase ale glicemiei și prevenția urgențelor glicemice majore. Acest lucru presupune cel puțin 4-5 injecții de insulină zilnic precum și măsurători multipe ale nivelului glicemiei înainte de fiecare injecție, între mese, în timpul programului de joacă și în timpul nopții.

Soluția:

Înființarea și dotarea primului „Centru de telemedicină pentru diabetul pediatric” care permite preluarea și urmărirea a 50 de copii insulino-dependenți din întreaga țară. Nivelul glicemiei acestor copii va fi măsurat cu ajutorul unui senzor glicemic și monitorizat în timp real prin intermediul unei platforme la care au acces atât medicul cât și familiile beneficiarilor.

Rezultate estimate:

50 de copii bolnavi de diabet vor beneficia de îngrijire medicală de calitate;
50 de părinți vor dobândi noțiuni esențiale legate de managementul diabetului.

Alătură-te
comunității