Tehnologie pentru copiii cu deficiențe de auz 2

Proiect: „Auzul, un dar. Nu-l ignora! 2”
Partener: Asociația Smiling Faces
Beneficiari: Copii cu diferite deficiențe de auz sau boli cronice otice și aparținătorii acestora
Localizare: Național
Anul lansării: 2017
Buget: 405.000 lei

Scopul proiectului:

Asigurarea tratamentului chirurgical pentru copii diagnosticați cu diferite grade de surditate.

Problema:

Datele statistice arată că în Romania 3 din 1.000 de copii se nasc cu surditate, iar vârsta la care se depistează cel mai frecvent hipoacuzia variază între 3 și 5 ani.

Odată cu începerea „Programului național de testare auditivă a nou-născuților”, prin care toți bebelușii născuți în spitalele de stat din România vor beneficia în prima lună de viață de un control auditiv gratuit, se așteaptă și o creștere importantă a numărului de copii detectați cu afecțiuni auditive la nivel național.

Soluția:

Dotarea cu aparatură chirurgicală performantă a secției ORL din cadrul Spitalului de Copii Doctor Victor Gomoiu din București.

Implementarea unei soluții de telemedicină care permite supervizarea intervențiilor chirurgicale complicate din sala de operații ORL a Spitalului de Copii Doctor Victor Gomoiu de către un chirurg supraspecializat, aflat la distanță.

Înființarea și utilarea în cadrul secției ORL a unui centru de reglaj (fitting) al implantelor cohleare operate prin intermediul unor softuri specializate și conectarea sa cu un centru specializat din străinatate.

Rezultate estimate:

Accesul rapid a peste 500 de copiilor diagnosticați surzi la intervenții chirurgicale performante.
Peste 2.000 de aparținători ai copiilor și medici pediatri/de familie/audiologi vor primi informații despre hipoacuzie și tratamentul acesteia.

Abonează-te la newsletter!

Primeşte pe e-mail noutăţile noastre ori de câte ori publicăm pe blog.

Nu ati completat numele. Introduceti o adresa de e-mail valida.

Felicitari, te-ai abonat la newsletter!

Acum vei fi la curent cu toate noutatile Fundatiei Vodafone Romania postate pe blog

Alătură-te
comunității